FMI: România este un exemplu de redresare economică

fmi
fmi

Fondul Monetar Internaţional s-a referit la România într-un studiu publicat vineri şi în care menţionează că ţările care au cerut asistenţă financiară la sfârşitul anului 2008 revin acum la creşterea economică.

În document, Departamentul pentru Strategie, Politică şi Revizuire al FMI se referă la 29 de state, iar România pare a fi un exemplu de succes în ceea ce priveşte capacitatea de redresare economică, , informează sâmbătă Radio România Actualităţi, citat de Agerpres

Consilierul departamentului menţionat, James Rowe, a declarat că un număr de ţări au ieşit din criză cu niveluri foarte ridicate ale datoriilor. Unele din aceste ţări, printre care Ungaria şi Grecia, aveau deja datorii mari când au intrat în criză. Alte ţări, ca Irlanda şi Islanda, au început cu o datorie publică redusă, dar se confruntă în prezent cu dificultăţi din cauza unor noi datorii publice, care au venit ca urmare a deciziei de a-şi salva sistemele bancare.

Toate aceste ţări au în faţă un lung proces de restaurare a sustenabilităţii fiscale şi a credibilităţii pe pieţe - spune consilierul Rowe. „Este, însă, posibil să schimbi cursul economiei cu perseverenţă politică şi socială, aşa cum au făcut-o România, Letonia şi alte ţări lovite de criză“, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel