FMI cere reducerea indemnizaţiilor pentru mame

Reducerea duratei concediului maternal la un an şi scăderea valorii indemnizaţiei pentru mame la valori cuprinse între 600 şi 1000 de lei au fost cerute de reprezentanţii FMI, au declarat surse politice, la finalul reuniunii de joi a liderilor Coaliţiei.

„Există o practică a FMI de a adresa ministerelor şi alte solicitări decât cele incluse în scrisoarea de intenţie, iar una dintre aceste cereri este reducerea duratei concediului maternal“, susţin sursele respective, citate de Mediafax.

Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie prevede angajamentul Guvernului de a "raţionaliza" indemnizaţia de creştere a copilului în raport cu media Uniunii Europene, fără să includă şi cifre concrete.

"Vom raţionaliza actuala politică a indemnizaţiilor de creştere a copilului, pentru a o alinia mai mult mediei UE", se arată în scrisoare.

Coaliţia se va reuni din nou, duminică, pentru discuţii tehnice privind sistemul concediului maternal, urmând ca o decizie finală să fie luată luni, a declarat liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Citeşte şi:

Mamele ies în stradă pe 8 decembrie

Ministrul Botiș propune: Indemnizaţie de maternitate de maximum 1.000 sau 1.500 lei pe 2 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel