Fluviul Vistula, contaminat de o defecţiune la o conductă de canalizare

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, va convoca o celulă de criză după ce apele uzate colectate în sistemul de canalizare al capitalei Varşovia au fost deversate direct în fluviul Vistula, a anunţat joi şeful cancelariei sale, Michal Dworczyk, citat de DPA.

Canalizarea este direcţionată în Vistula cu o viteză de aproximativ 3 metri cubi pe secundă din cauza unei defecţiuni la două conducte prin care apele uzate erau transportate la o staţie de epurare.

Primarul din Varşovia, Rafal Trzaskowski, a declarat că este prea devreme a se putea stabili cu exactitate cauza defecţiunii şi a estimat că problema va fi remediată în zilele următoare.

Directorul adjunct al administraţiei naţionale a apelor, Joanna Kopczynska, a declarat că acest eveniment este o catastrofă la scară largă, potrivit agenţiei de ştiri PAP.

Se preconizează că apa contaminată va ajunge în următorul mare oraş situat pe Vistula, Plock, la aproximativ 84 de ore de la deversarea din Varşovia, a estimat administraţia naţională a apelor.

Autorităţile locale responsabile de calitatea apelor au fost intens criticate de Guvern pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei.

Autorităţile din Varşovia au anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că apa din oraş este sigură şi nu prezintă un pericol pentru locuitori.

Primarul a acuzat partidul aflat la putere că a răspândit panica în loc să contribuie la găsirea unei soluţii, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel