Florin Cîţu merge, joi, la inaugurarea Pasajului Mogoșoaia

Biroul de presă al Guvernului a comunicat programul de joi al premierului. 

Programul premierului Florin Cîţu de joi, 30 septembrie 2021:

Ora 11.00:    Întâlnire cu reprezentanții companiei Coca Cola
- Palatul Victoria


Ora 12.00:    Întâlnire cu reprezentanții companiei Orange
- Palatul Victoria

Ora 15.00:    Participare la momentul deschiderii traficului pe Pasajul Mogoșoaia, împreună cu ministrul interimar al Transpoturilor, Dan Vîlceanu.

Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a anunţat deschiderea traficului pe noul pasaj

"Mâine se deschide circulația pe pasajul Mogoșoaia. E unul dintre proiectele pe care le-am asumat și pentru care m-am luptat să ajungă la final în 2021. Mă bucur că antreprenorul austriac și-a ținut promisiunea de a finaliza proiectul anticipat și îl felicit pe această cale.Pentru acest pasaj de 108 metri (plus rampele și bretele aferente) a fost prevăzută la licitația din 2017 o durată de execuție de 24 de luni. Enorm! Cu alte cuvinte, constructorul trebuia să termine lucrarea abia în aprilie 2022.

Nu am acceptat această situație și, după discuții cu Compania de Drumuri și cu constructor, am reușit să obțin o asumare fermă pentru finalizarea în avans, cel târziu pe 1 octombrie. Zecile de mii de cetățeni blocați zilnic în trafic pe centura București în acest dop rutier nu meritau încă 6 luni de ambuteiaje.

Am mai insistat și pe amplasarea de panouri antifonice pe întregul pasaj și rampele lui, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze de un confort sporit și proiectul să se integreze armonios în țesutul urban al capitalei. Bucuria ar fi putut fi completă dacă, așa cum am planificat cu CNAIR în această vară, lucrările de reasfaltare a centurii între pasajul Mogoșoaia și Otopeni împreună cu turbogirația de la Otopeni ar fi fost finalizate în același timp cu pasajul.

Însă, din păcate, s-a ridicat în ultimele săptămâni pedala de pe accelerația acestor investiții. Solicit celor responsabili să urgenteze finalizarea celor 2 șantiere. În caz contrar, doar vom muta dopul cu câțiva metri", a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel