Florentina Mirică, candidatură DNA. Primele declarații: Aș vrea să lămuresc o informație greșită

Florentina Mirică, declarații de ultima oră.

"Această instituţie trebuie să îşi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Știm cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, este unul generalizat, de la mica corupţie - acea ciocolată luată de la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, obţinerea examenului de licenţă, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să îşi exercite atribuţiile legale.

Privitor la candidatura mea, aş vrea să lămuresc o informaţie potrivit căreia aş fi avut o acţiune disciplinară legată de deconspirarea unui martor. Este greşit. Acţiunea a privit o dispută jurdică ce a fost tranşată de Curtea Constituţională. Dreptul la apărare este prioritar față de informațiile clasificate", a spus Florentina Mirică.

Mirică a fost întrebată şi dacă va cântări faptul că este considerată o apropiată a Laurei Codruţa Kovesi. "În mod evident nu este un argument legal şi sper să nu conteze", a răspuns ea.

De asemenea, Florentina Mirică a fost întrebată şi dacă, în opinia sa, ministrul Justiţiei va lua o decizie înţeleaptă. "Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiţiei. (...) Acest interviu este un început bun", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel