Firea, mesaj către Bușoi. Apel de colaborare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi cere preşedintelui PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, să nu priveze Bucureştiul de parcări sau de măsurile de îmbunătăţire a traficului, propuse de actuala administraţie, şi lansează un apel la colaborare către consilierii municipali liberali, USR şi PMP. 

Potrivit unui comunicat al PMB o serie de proiecte "vitale" pentru dezvoltarea Capitalei, care vizează delegarea unor servicii publice către Holdingul Municipal, se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de miercuri. 

"Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 martie se vor afla proiecte extrem de importante pentru Capitală, menite să îmbunătăţească serviciile publice pentru bucureşteni în domenii problematice în acest moment: traficul rutier, parcările şi fondul imobiliar. Aceste proiecte reprezintă, de fapt, punerea în practică a unor iniţiative deja aprobate de către consilierii generali, atunci când au votat înfiinţarea societăţilor care fac parte din Holdingul Municipal. Am aflat cu stupoare că preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, pune presiune pe consilierii generali PNL să voteze împotriva acestor proiecte, din motive pur politicianiste şi doar cu scopul de a bloca activitatea actualei administraţii. Nu este firesc ca în Bucureştiul anului 2018 ambiţiile mărunte ale unui om politic să blocheze activitatea unui oraş şi să afecteze în mod direct viaţa a milioane de oameni", afirmă primarul general, citat în comunicat. 

Controlul Curții de Conturi

Potrivit Gabrielei Firea, eventualele argumente împotriva preluării serviciilor publice de către aceste companii ar fi lipsite de fundament, pentru că activitatea lor este transparentă, respectă legislaţia privind achiziţiile, vor fi supuse anual controlului Curţii de Conturi şi vor raporta activitatea economică în faţa Consiliului General. 

"Preşedintele PNL trebuie să fie consecvent: de câte ori are ocazia, declară că Bucureştiul are nevoie urgentă de măsuri de fluidizare traficului, că are nevoie de parcări şi de un management eficient al traficului, însă atunci când are ocazia să demonstreze prin fapte, atunci când partidul pe care îl conduce poate colabora efectiv la aceste proiecte, se opune vehement, din motive politice. Dacă preşedintele PNL Bucureşti înţelege să acţioneze în acest fel, în detrimentul bucureştenilor, îl voi propune pentru titlul de 'cetăţean de dezonoare al Capitalei'. Consider că, prin astfel de practici, condamnă Bucureştiul la subdezvoltare şi că gesturile sale afectează direct cetăţenii Capitalei. Tocmai de aceea, îmi exprim încrederea că toţi consilierii generali vor înţelege apelul meu la colaborare, vor înţelege să lase deoparte interesele de partid şi să voteze în interesul alegătorilor. Este un apel la propria conştiinţă, o invitaţie la acţiune constructivă, pentru dezvoltarea unei capitale europene", a declarat Firea. 

[citeste si]

Consecințe negative

În opinia sa, un eventual vot împotriva acestor proiecte ar avea consecinţe negative directe asupra calităţii serviciilor publice. 

"Concret, în cazul în care Consiliul General nu va aproba delegarea serviciului de întreţinere, reparaţii curente şi administrare a fondului imobiliar aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti către Compania Imobiliară Bucureşti S.A., acest vot va afecta direct mii de persoane care aşteaptă de ani de zile să obţină o locuinţă socială de la Municipalitate. De asemenea, un vot negativ dat proiectului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de administrare a parcajelor va duce la amânarea rezolvării unei probleme acute a Bucureştiului şi anume lipsa parcărilor şi lipsa unei administrări eficiente a acestora şi exemplele ar putea continua", precizează sursa citată. 

Conform PMB, Holdingul Municipal are ca obiectiv administrarea "mult mai eficientă" a patrimoniului public şi furnizarea serviciilor publice la standarde europene, "la preţuri mult mai mici decât cele actuale, toate aceste măsuri constituind îmbunătăţiri ale administrării bugetului Capitalei, în beneficiul bucureştenilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel