Finlanda pregătește un sistem de mobilizare accelerată a rezerviștilor

Armata finlandeză pregătește un sistem de mobilizare accelerată a rezerviștilor în contextul crizei din Ucraina și al nevoilor de securitate ale țării, stat vecin Rusiei, relatează AFP.

Armata a început chestionarea rezerviștilor pentru a ști 'dacă sunt gata să se alăture trupelor mai rapid decât prevede legea, adică trei luni', a declarat colonelul Mika Kalliomaa, responsabil pentru relațiile cu presa. El a refuzat să comenteze cu privire la trupele vizate sau sarcinile prevăzute pentru acești rezerviști.

Finlanda, care nu este stat membru al NATO, are o frontieră de 1.340 de kilometri cu Rusia.

Citește și: Rusia amenință Suedia! Care este motivul

Întrebat despre legătura dintre această măsură și actualul conflict din Ucraina, colonelul Kalliomaa a răspuns că există de fapt o legătură. 'Contextul de securitate din jurul Finlandei și Europei s-a schimbat. Toate aceste schimbări în context au început cu criza' din Ucraina, a spus el.

Posibila accelerare a mobilizării este 'un lucru pe care îl facem pentru a ne asigura că pregătirea noastră va fi suficient de rapidă', a explicat el.

Serviciul militar este obligatoriu pentru bărbați în Finlanda, aceștia rămânând rezerviști până la vârsta de 60 de ani.

Finlanda a remarcat în ultimii ani o creștere a activității militare ruse în apropiere de frontiera sa, în și deasupra Mării Baltice, chiar și încălcări ale spațiului său aerian de către avioane rusești, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel