Fiat vrea să facă concurență Daciei Spring prin electrificarea modelului Panda

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Stellantis NV vrea să facă concurență Daciei Spring.

Stellantis NV, grupul auto format din fuziunea dintre Fiat Chrysler şi PSA Peugeot, vrea să lanseze un nou model electric cu preţ accesibil, inspirat de Fiat Panda, pentru a atrage clienţii interesaţi de mobilitatea verde. Conform Agerpres, acesta ar fi al doilea vehicul electric ieftin din portofoliul său, după cel al mărcii Citroen, care va fi disponibil de anul viitor.

Noul model electric ar urma să fie prezentat în iulie 2024 şi ar costa sub 25.000 de euro, potrivit directorului mărcii Fiat, Olivier Francois. Acesta a declarat pentru Bloomberg că “Există o nevoie reală pentru mai multe vehicule electrice accesibile”.

Concurența Daciei Spring

Stellantis îşi propune să concureze cu Dacia Spring, primul model electric al mărcii româneşti, care este produs în China şi are un preţ de pornire de 16.800 de euro. De asemenea, Stellantis vrea să se poziţioneze faţă de Renault 5, noul model electric al constructorului francez, care va fi fabricat în Franţa.

Stellantis se confruntă cu provocarea de a menţine cumpărătorii de modele de masă, care sunt afectaţi de creşterea preţurilor şi de concurenţa din partea producătorilor auto chinezi. De aceea, grupul vrea să reintroducă pe piaţa din SUA modelul Fiat 500 electric, cel mai popular produs al mărcii italiene.

Asemănări posibile cu Citroen e-C3

Noul model electric inspirat de Fiat Panda ar putea beneficia de platforma tehnică folosită de Citroen e-C3, care va fi produs în Slovacia pentru a reduce costurile. Olivier Francois a spus că “este foarte probabil că vor fi sinergii” între cele două modele.

Stellantis este al patrulea producător auto mondial şi are 14 mărci în portofoliu, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel. Anul trecut, grupul a obţinut un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel