Federația Rusă o VÂNEAZĂ pe Svetlana Tihanovskaia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul opoziției din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, este căutată de Federația Rusă. Iată ce a declarat Ministerul de interne de la Kremlin.

Svetlana Tihanovskaia a fost plasat pe lista de căutări a Federației Ruse, potrivit Ministerului de interne de la Kremlin. Tânăra opozantă a lui Lukashenko, care s-a refugiat în Lituania, țară membră a Uniunii Europene, în urma afirmațiilor sale conform cărora l-a bătut pe Lukașenko la alegerile din august, este „căutată pentru o acuzație penală”, a declarat miercuri Ministerul rus de interne pentru AFP.

Agenția de știri a Rusiei, RIA Novosti, a raportat că Tikhanovskaya se confruntă cu o acuzație în Belarus pentru că face apeluri publice ce afectează securitatea țării, inclusiv apeluri pentru a prelua puterea. Agențiile de știri ruse au citat surse de aplicare a legii spunând că listarea ei este normală, din cauza angajamentelor Moscovei față de un  „stat de uniune”, implicit Belarus.

Aliații Svetlanei Tihanovskaia au fost arestați

Numeroși aliați ai Svetlanei Tihanovskaia au fost reținuți sub acuzația că au făcut apeluri publice ce au afectat securitatea țării sau au fost expulzați din țară prin amenințări din partea autorităților.

Cu toate acestea, mase mari de oameni s-au adunat la proteste în fiecare weekend, în ciuda represiunilor dure ale poliției, inclusiv utilizarea gazelor lacrimogene și a tunurilor de apă. Aceștia au cerut în principal dorința Svetlanei de organizare a unor noi alegeri conform standardelor internaționale, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel