FBI a fost dat în judecată pentru discriminare

FBI
FBI

Un număr de 16 femei au intentat proces FBI miercuri, reclamând discriminarea sexuală şi acuzând Biroul Federal de Investigaţii de conducerea unei ''reţele de tip clică" în programul său de formare, potrivit The New York Times, relatează joi Reuters.

Instructori i-au expus pe foştii recruţi de sex feminin la un mediu de lucru ostil, la hărţuire sexuală şi glume necorespunzătoare, potrivit reclamantelor.

Şapte dintre femei lucrează încă în cadrul Biroului Federal de Investigaţii şi unele dintre acestea nu şi-au dat numele complet în cadrul procesului, notează publicaţia citată.

Potrivit procesului, instructorii acuzaţi sunt în cea mai mare parte bărbaţi şi sunt suspectaţi că au penalizat şi concediat femei în număr mult mai mare decât bărbaţi, toţi participând la cursuri de pregătire în cadrul FBI.

Instructorii hărțuiau recruții


Unele dintre reclamante i-au acuzat pe unii instructori de glume nepotrivite şi de avansuri sexuale faţă de cel puţin una dintre femeile care urmau cursuri de pregătire.

Procesul cere, în parte, ca FBI să-şi revizuiască procesul de evaluare a formării, să plătească 300.000 de dolari pentru fiecare dintre femei pentru stres emoţional şi să angajeze mai mulţi instructori de sex feminin, menţionează publicaţia citată.

"Scopul real al procesului este de a schimba conduita FBI", a spus avocatul reclamantelor, David Shaffer, notează The New York Times.

Potrivit unui comunicat, FBI promovează un mediu de lucru în care toţi angajaţii sunt preţuiţi şi respectaţi". Nici Shaffer, niciun alt reprezentant al FBI nu au putut fi contactaţi joi de Reuters pentru comentarii. 

Vezi și: Român, eliberat de o instanţă din Italia pentru că a plâns în sala de judecată 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel