Fără coloană vertebrală. Ce făcea Red Bull GmbH, în 2010, în România

Red Bull
Red Bull

Pentru că tot vorbim, în ultima perioadă, de atitudinea Austriei față de România, mai știți ce a făcut Red Bull GmbH, companie austriacă care produce și vinde băutura energizantă Red Bull, în 2010, în țara noastră?

Un concurs în care o fată și-a fracturat coloana.

Puțini își mai amintesc astăzi de Mădălina, o tânără care, în 2010, participa la concursul de sport extrem Flugtag, organizat de Red Bull pe Dâmboviţa. În cadrul competiției, fata și-a fracturat coloana după ce a sărit, de la o înălțime de șase metri, cu un pian în Dâmbovița. Presa vremii scrie că firma Red Bull GmbH se acoperise în toată această poveste în sensul în care participanții la concurs au fost informați despre riscurile la care se supun. Chiar au semnat şi nişte documente prin care își asumau întreaga responsabilitate pentru saltul pe care îl făceau.

Concursul sponsorizat de Red Bull „dădea aripi" salturilor „aproape sinucigașe” de mulți ani

Ulterior, reprezentanții Red Bull s-au oferit să plătească toată operația la care era supusă Mădălina.

A fost suficient, moral vorbind, ca participanții să fie puși să semneze o declarație pe proprie răspundere asupra riscurilor la care se expuneau? Totuși vorbim de un joc din care Mădălina ar fi putut rămâne imobilizată sau ar fi putut muri. Dar așa se pare că tratează unele firme austriece oamenii: astfel încât responsabilitatea să fie limitată sau exclusă. 

La acel moment, Red Bull, organizatorul evenimentului Flugtag, spunea că regretă incidentul, la fel cum astăzi unele firme austriece, care activează în țara noastră, au zis că regretă că Austria s-a opus aderării României la Schengen.

Mă mir că Red Bull GmbH nu ne pune să semnăm, pe propria răspundere, când bem și celebrul lor energizant. Vorba aia, medici atrag atenția că nu este foarte sănătos să bem energizante. Nu ne fracturăm coloana dacă bem energizante, dar nici tare bine nu ne va fi pentru sănătate, spun experții: https://www.dcnews.ro/bauturi-energizante-ce-contin-si-ce-efecte-au_463197.html

Și, în acest context, sunt români care aruncă bani grei în medicii din Austria. Ne întrebăm dacă doctorii de acolo își tratează la fel pacienții, adică cu dispreț.

VEZI ȘI: Cozmin Gușă: Austria s-a opus aderării României la Schengen, dar românii i-au umplut de bani pe austrieci. Cel mai clar exemplu / video

Acest articol este o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel