Fanii lui Rangers, echipa lui Ianis Hagi, în doliu. A murit una dintre legendele clubului

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Fanii lui Glasgow Rangers, echipă la care joacă românul Ianis Hagi, sunt în doliu, după ce a murit unul dintre cei mai emblematici antrenori care au stat pe banca clubului scoţian. 

"Cu mare tristeţe anunţăm decesul fostului nostru antrenor, preşedinte, o legendă a clubului, Walter Smith", a anunţat Rangers într-un comunicat dat publicităţii.

În cele două mandate pe banca tehnică a clubului, Smith a câştigat 21 de trofee, dintre care şapte titluri de campion al Scoţiei în opt ani, primul în 1991.

Fost fundaş al echipei Dundee United, Smith a mai antrenat timp de patru ani echipa Everton, în Premier League, şi a fost secundul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United, înainte de a deveni selecţioner al Scoţiei în 2004.

În 2007, el a revenit pe Ibrox Park, cucerind trei noi titluri de campion şi conducând-o pe Rangers în finala Cupei UEFA (actuala Europa League) în 2008, pierdută în faţa lui Zenit Sankt Petersburg. El s-a retras din activitate în 2011.

"Este aproape imposibil să rezumăm ce a reprezentat Walter pentru fiecare dintre noi la Rangers. Walter a fost un prieten, un lider, un ambasador şi, mai ales, o legendă", a subliniat actualul preşedinte al clubului, Douglas Park, scrie Agerpres.

Ianis Hagi, providenţial în ultimele partide pentru Rangers 

Ianis Hagi a jucat 78 de minute pentru Glasgow Rangers în victoria cu St. Mirren, scor 2-1, în runda cu numărul 10 din Scottish Premier League.

St. Mirren a condus încă din minutul 4, după golul marcat de Ronan. Rangers a egalat în minutul 42, după ce Ianis Hagi a obținut un penalty, care a dat startul revenirii lui Rangers în meci. Roofe a transformat cu succes lovitura de pedeapsă.

După doar un minut, Rangers a mai înscris prin Morelos, scor final 1-2, obținut încă de la pauză.Amintim faptul că internaţionalul român Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers, în cadrul unei gale care a avut loc în luna mai 2021, informa clubul scoţian de fotbal.

Hagi, în vârstă de 22 ani, a marcat 8 goluri şi a oferit 15 pase decisive în cele 46 de meciuri disputate în toate competiţiile pe parcursul acestui sezon în tricoul lui Rangers, grupare care a cucerit titlul de campioană a Scoţiei, pentru a 55-a oară în istoria sa, cu un număr record de puncte (102).

Ianis Hagi a mai avut trei ocazii mari de a marca, însă execuțiile sale nu l-au învins pe portarul Alnwick. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel