Falcă, posibil înlocuitor al lui Blaga la președinția PDL

falca
falca

Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu, cu care a petrecut și de Revelion la Covasna, ar putea să-l înlocuiască pe Vasile Blaga la președinția PDL din primăvară.

Eșecul de la alegerile locale și dezastrul de la alegerile parlamentare din 9 decembrie se pare că va pecetui soarta lui Vasile Blaga la președinția PDL.  În primăvară este programată o Convenţie Naţională a partidului care va aduce o nouă conducere a formaţiunii.

 Încep deja să se profileze candidaţii cu şanse la şefia partidului, care, foarte important pentru ei, beneficiază şi de sprijinul lui Traian Băsescu. Printre ei, primarul Aradului Gheorghe Falcă, finul de cununie al lui Traian Băsescu. Cei doi au petrecut Revelionul împreună, cu familiile, dar şi cu Udrea. Dintre pedelişti, aceştia au fost singurii care au petrecut alături de Traian Băsescu anul acesta.

 În ultima perioadă, primarul Aradului, Gheorghe Falcă,  s-a profilat deja ca un opozant al lui Vasile Blaga, fiind printre puţinii pedelişti care au cerut demisia actualului lider al PDL după parlamentare. Imediat după dezastrul electoral din 9 decembrie, Gheorghe Falcă aprecia că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni "discuţii privind o mişcare de dreapta".

Nu este exclusă nici o candidatură a lui Udrea la şefia partidului, după ce fostul ministru a câștigat "la mustață" un mandat de deputat la Roman. Întrebată în prima zi a Anului Nou, despre o viitoare candidatură la conducerea PDL, Elena Udrea a declarat că:   ,,Este o întrebare grea pentru momentul acesta, încă suntem într-o perioadă de vacanţă, deci sunt lucruri care se discută abia după ce ştim în ce parte o ia şi partidul", a răspuns aceasta. La insistenţele reporterului dacă măcar ia în considerare acestă varianta, Elena Udrea a răspuns: "Nu, în acest moment nu mă gândesc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel