Fabulos! Ce s-a întâmplat cu imigrantul trântit de o jurnalistă maghiară

Refugiatul sirian trântit de o jurnalistă din Ungaria va primi azil în Spania și va antrena o echipă de fotbal, anunță cotidianul Marca, citat de digisport.ro.

Osama Abdul Mohsen și Zaid, tată și fiu, sunt doi dintre sutele de mii de refugiați sirieni care încearcă să ajungă în vestul Europei.

Ar fi rămas doi anonimi dacă n-ar fi fost eroii unui moment incredibil petrecut săptămâna trecută, la granița dintre Serbia și Ungaria. Cei doi au fost trântiți intenționat de o jurnalistă maghiară, în timp ce încercau să scape de poliție.

Spania le-a oferit acum azil, iar tatăl are posibilitatea de a antrena o echipă de fotbal.

Vezi și: Imagini cutremurătoare: Jurnalistă din Ungaria lovește imigranți. Ce măsuri a luat postul TV la care era angajată

Osama încerca să treacă prin Ungaria alături de alte sute de refugiați, fugind de poliția maghiară, pe un câmp deschis. Petra Laszlo, cameraman la o televiziune maghiară, i-a pus efectiv piedică sirianului, care tocmai scăpase de un placaj al unui polițist.

Povestea a făcut înconjurul lumii și astfel s-a descoperit că Osama era antrenor de fotbal în Siria, iar fiul său visează să ajungă fotbalist într-o zi. Miguel Angel Galan, șeful școlii de antrenori a Federației Spaniole de Fotbal, a decis să îi ofere ajutor refugiatului sirian, care după incidentul din Ungaria a ajuns la Munchen.

Astfel, scrie Marca, Galan a luat legătura cu autoritățile din Getafe și cu unul dintre elevii săi de la școala de antrenori, Mohamed Labrouzi, un tehnician în vârstă de 23 de ani născut în Maroc. A mers cu acesta în Bavaria și i-a propus lui Osama să vină la Madrid, pentru a obține nu doar azil, ci și un loc de muncă, la una dintre echipele de copii din Getafe.

Citește și: Pe cine dă vina președintele Siriei, Bashar al-Assad, pentru criza refugiaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel