Extragere loteria vaccinării, duminică 12 decembrie 2021

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A unsprezecea extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică şi va fi difuzată pe TVR 1, la orele 20:50, informează Loteria Română.

La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 3.173.049 - 3.258.166, corespunzătoare participanţilor care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 10 decembrie, la orele 12:00.

Potrivit sursei citate, la cea de-a unsprezecea extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a câte 10.000 de lei şi un premiu de 100.000 de lei.

Rezultatele extragerilor vor fi afişate pe site-ul Loteriei Române, www.loto.ro, pe site-ul Ministerului Economiei şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

"Conform Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, Art. 21^3: alin. (8), revendicarea premiilor se face în termen de maximum 30 de zile de la data extragerii, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul", atrage atenţia Loteria Română. 

Atenție la înșelătoriile făcute în numele Loteriei Vaccinării

Un e-mail de tip scam este trimis de pe o adresă fictivă de către infractorii cibernetici în numele Loteriei Române în care destinatarii sunt anunţaţi că au câştigat un premiu la Loteria Vaccinării, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

"De fapt, mesajul respectiv este un #scam special creat de atacatori, care cer ca validare a identităţii 'câştigătorului' date despre perioada de efectuare a vaccinului, dar şi o copie după buletin. Indiciul că acest mesaj nesolicitat este de fapt o capcană a infractorilor din mediul online îl constituie chiar adresa de pe care a fost transmis acest mesaj, loteriavaccinarii.gov[@]gmail[.]com, pe când adresa oficială este [email protected]! Astfel de date pot fi monetizate de către atacatori în multiple moduri, vândute pe #Darknet, pe forumuri dedicate hacking-ului, sau chiar folosite în lansarea unor atacuri personalizate care folosesc tehnici de #SocialEngineering. În plus, se pot folosi de astfel de date pentru a putea obţine acces la diferite conturi. Este cunoscut apetitul utilizatorilor pentru a folosi în componenţa parolei date cu caracter personal, precum data naşterii, numele mijlociu, adresa, seria chiar CNP-ul actului de identitate, explică specialiştii într-o postare pe pagina oficială de Facebook a DNSC.

Verificați sursa mesajului



Pentru a preîntâmpina o astfel de problemă se recomandă verificarea sursei reale a mesajului, să nu acceseze linkuri sau ataşamente ce însoţesc mesajele suspecte, să se furnizeze date personale, date de card sau date de autentificare, indiferent de scenariul prezentat în mesajul transmis.

DNSC menţionează că utilizatorii pot raporta orice tentativă maliţioasă către Departamentul de IT al firmei, dacă mesajul a venit pe o adresă sau un dispozitiv de la serviciu, sau la numărul unic 1911, precum şi pe adresa de e-mail alerts[@]dnsc.ro, pentru ca echipa de experţi să verifice informaţia şi să emită o alertă pentru alţi utilizatori despre această metodă de atac.

De asemenea, pe site-ul https://sigurantaonline.ro, se găsesc detalii ale campaniei de conştientizare derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel