Expoziție de dinozauri ”adevărați” la Sibiu

expozitie dinozauri
expozitie dinozauri

Potrvit Citynews.ro, Muzeul Brukenthal din Sibiu lansează un proiect inedit în România, o expoziţie cu dinozauri de mari dimensiuni în centrul Sibiului.

Autor: Marina Peteoacă

Expoziţia se va deschide oficial sâmbătă, 18 mai, în cadrul programului "Noaptea muzeelor" şi se aştepată ca în timpul sezonului, zeci de mii de copii să se bucure de expoziţie.

 Ideea a aparţinut unui om de faceri sibian care a achiziţionat dinozaurii din Filipine şi care i-a încredinţat muzeului.

În cadrul expoziției vor fi expuși șase dinozauri uriaşi, care vor ajunge la Sibiu vineri și care sunt realizaţi manual din fibră şi răşini speciale, astfel încât reproducerea să fie cât mai realistă. Aceștia vor fi montaţi în curtea Muzeului de Istorie Naturală de pe strada Cetăţii.

"Va fi un transport special, marcat cu I Love Brukenthal, şi vor veni vineri seara. Vineri spre sâmbătă vor fi instalaţi, iar expoziţia se va inaugura la începutul programului Noptea Muzeelor, la ora 18.00, urmând să devină una permanentă ", a declarat muzeologul Dana Hrib.

Cel mai înalt dinozaur are şapte metri, iar cea mai grea piesă cântăreşte aproape şapte tone. "Dinozaurii din grădină" este primul proiect al campaniei "I Love Brukenthal" lansat astăzi la Sibiu, proiect care îşi propune să consolideze susţinerea financiară  a muzeului de către iubitorii de cultură.

Finanțarea proiectului, achiziţia şi transportul pieselor, ajunge la aproximativ 12 mii de euro, sumă suportată în totalitate de Marius Rafa.

"Ideea dinozaurilor din grădină s-a născut din ideea de-a anima această stradă foarte frumoasă, strada Cetăţii.Am avut o campanie de prin care am încercat să spunem povestea celor mai importante obiective turistice de pe stradă, o campanie care i-a facut pe sibieni să redescopere cele cinci atracţii, printre care şi Muzeul de  Istorie Naturală, o atracţie foarte importantă care ar trebui să primească mai multă atracţie din partea sibienilor şi a turiştilor care ne vizitează oraşul", a declarat Marius Rafa, patronul Pardon Cafe, finanţatorul proiectului.

Expoziţia va putea fi vizitată zilnic, începând de sâmbătă, 18 mai, pe durata înregului sezon. Accesul se va face pe baza unui bilet de 1 lei, "taxa de monument".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel