Exporturile de armament ale Germaniei vor atinge un nou record în 2019

Exporturile de armament ale Germaniei au crescut cu 75% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă că pe ansamblul anului 2019 ar putea atinge un nou record, informează agenţia DPA citând un răspuns la o interpelare parlamentară.

În perioada ianuarie-septembrie 2019, Germania a exportat armament în valoare de 6,35 miliarde euro, ceea ce sugerează că recordul de 7,86 miliarde euro înregistrat în întregul an 2015 ar putea depăşit până la finele acestui an. Deja în primele şase luni ale acestui an exporturile de armament ale Germaniei s-au situat la 5,3 miliarde euro, depăşind cifra de 4,8 miliarde euro înregistrată pe parcursul întregului an 2018.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a dat vina pentru scăderea din 2018 pe negocierile îndelungate pentru formarea coaliţiei guvernamentale după alegerile din luna septembrie 2017, negocieri care s-au prelungit până în luna martie 2018. Absenţa unei coaliţii guvernamentale a întârziat aprobarea exporturilor de armament, a explicat Altmaier la acea dată.

În primele nouă luni ale acestui an, Ungaria este pe prima poziţie în clasamentul ţărilor care au cumpărat armament din Germania, cu achiziţii în valoare de 1,77 miliarde euro, în condiţiile în care guvernul condus de Viktor Orban a majorat cheltuielie pentru apărare. Urmează Egiptul, ţară care a achiziţionat armament din Germania în valoare de 802 milioane euro, şi Coreea de Sud.

Pe locul nouă se situează Emiratele Arabe Unite, cu achiziţii în valoare de 206 milioane euro. În acordul lor încheiat în luna martie 2018, partidele care formează coaliţia la putere în Germania au convenit să reducă exporturile de armament spre ţările 'direct' implicate în războiul civil din Yemen, dar au fost permise şi unele excepţii, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel