Urmărește emisiunea live


Explorare Marte. Agenția Spațială Europeană, concurs pentru noul rover

Apa pe Marte
Apa pe Marte

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a lansat un concurs în scopul găsirii celui mai potrivit nume pentru roverul său care va explora planeta Marte în 2021, potrivit anunţului făcut vineri de astronautul britanic Tim Peake, informează Press Association. 

Roverul ExoMars, un robot prevăzut cu şase roţi fabricat în Marea Britanie, va inspecta suprafaţa Planetei Roşii în căutarea de răspunsuri referitoare la evoluţia acesteia şi a unor eventuale urme de viaţă. 

Peake a lansat concursul vineri, în cadrul show-ului aviatic de la Farnborough, Marea Britanie. 

Marte este o destinaţie fascinantă, un loc unde, într-o zi, oamenii vor lucra alături de roboţi pentru a dobândi cunoştinţe noi şi a căuta dovezi ale existenţei vieţii în sistemul nostru solar, a spus astronautul despre viitoarea misiune pe Marte. 

Roverul ExoMars este un element esenţial al călătoriei de explorare şi vă cerem să deveniţi parte din această misiune palpitantă şi să găsiţi un nume pentru robotul care va cerceta suprafaţa planetei Marte, a adăugat astronautul. 

Ce va primi câștigătorul 

Câştigătorul competiţiei va primi un tur al bazei Airbus de la Stevenage, locul unde se construieşte roverul. 

Ministrul britanic al ştiinţei, Sam Gyimah, a încurajat participanţii să trimită nume îndrăzneţe şi a dat chiar şi o sugestie, Rover McRoverface. 

Explorarea suprafeţei unei alte planete este visul multor cercetători şi oameni de ştiinţă. Acum un rover fabricat în Marea Britanie va cerceta planeta Marte pentru a căuta răspunsul la întrebări fundamentale, iar publicul poate participa la acest capitol interesant găsind un nume pentru rover, a mai spus ministrul.

O competiţie asemănătoare a avut loc în 2016, când a fost lansat un sondaj pentru denumirea unei ambarcaţiuni britanice de cercetare. Circa 124.000 de persoane au votat pentru numele Boaty McBoatface, care a fost schimbată ulterior în RRS Sir David Attenborough, după celebrul naturalist britanic. 

Concursul pentru găsirea unui nume pentru roverul ExoMarsIt este deschis rezidenţilor tuturor ţărilor membre ESA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel