EXCLUSIV  EXIT POLL prezidențiale 2019. Diferența dintre Dăncilă și Barna. Bulai: PROBLEMĂ pentru candidatul USR-PLUS

Scutaru Cristina / 10 noi 2019 / 19:23 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă, vot
Viorica Dăncilă, vot

Cel mai recent EXIT POLL oficial arată că Viorica Dăncilă a obținut 22% din voturi, iar Dan Barna 17%. 

Îi despart cinci procente. Lupta se dă pentru locul doi. Practic, ar trebui ca în două ore, Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale 2019, să recupereze distanța față de Viorica Dăncilă, ceea ce este greu de crezut. Este adevărat că vin mai mulți tineri seara la vot, dar nu toți votează cu Dan Barna, a spus sociologul Alfred Bulai.

Cât despre voturile din diaspora, dacă vor fi 6 procente, acestea se împart între Dan Barna, Klaus Iohannis, Theodor Paleologu și câteva la Viorica Dăncilă. Așadar, va fi un rezultat strâns, iar candidatului USR-PLUS îi va fi greu să recupereze decalajul. Meciul se joacă până în ultima clipă.

În altă ordine de idei, este posibil ca votul în diaspora să se încetinească pentru că oamenii merg mâine la serviciu.

Prezență urne

 

Biroul Electoral Central anunță că prezența la vot, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale, pentru ora 19.00, este de 45,08%, comparativ cu primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014, când prezența, la ora 19.00, era de 48,8%.


Potrivit datelor oficiale, până la ora 19.00 au votat 8.212.964 de alegători, dintre care 4,7 milioane în mediul urban și 3,4 milioane în mediul rural.

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23