Eveniment editorial în Festivalul 'George Enescu' - lansarea biografiei Marinei Krilovici şi întâlnire cu marea soprană

Volumul biografic dedicat sopranei Marina Krilovici va fi lansat oficial pe 2 şi 6 septembrie, la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional 'George Enescu'.

Cu acest prilej, iubitorii de muzică vor avea ocazia să o întâlnească pe celebra artistă lirică, informează organizatorii, într-un comunicat de presă. Artista, pentru care Metropolitan Opera, Covent Garden, Toronto House Opera sau Vienna Stat Opera, Hamburg Opera ori Opera Naţională i-au fost viaţă şi casă, este prezentată în volumul intitulat 'Marina, Marina, Marina - Marina Krilovici' prin ochiul atent şi experimentat al jurnalistei Alice Năstase Buciuta, redactor şef al revistei Tango - Marea Dragoste.

'O carte, aşa cum a dorit Marina Krilovici, prezentând succesul ca pe un lucru simplu, 'vremurile tulburi' cu detaşarea unei fotografii decolorate de timp şi amintindu-ne, ori de câte ori se întâmplă să uităm, că iubirea a fost totul pentru ea, în timp ce vocea - acea magnifică voce de soprană lirico-spintă ce a strivit timp de trei decenii haloul celor mai importante teatre lirice cu timbrul ei insolit - doar un vehicul pentru însuşirile ei artistice', scrie Luminiţa Arvunescu în prefaţa volumului.

Marina Krilovici a fost prima concurentă româncă ce a obţinut Premiul I la Concursul 'George Enescu' în anul 1964 şi, de asemenea, a făcut parte din juriul concursului reluat în ţara noastră după Revoluţie. A plecat din ţară în anii comunismului. A obţinut aproape imediat cetăţenia germană şi a început o prodigioasă carieră internaţională, fără să renunţe, însă, vreodată, la cetăţenia română şi la iubirea pentru ţara natală în care a revenit ori de câte ori a avut posibilitatea.

A fost căsătorită cu baritonul grec Kostas Paskalis şi are doi copii, iar în prezent este profesoară la Opera Naţională din Atena, oraşul în care locuieşte. Volumul 'Marina, Marina, Marina - Marina Krilovici', apărut la Editura Cărţile Tango, conţine şi fotografii inedite, mărturii de suflet ale prietenelor apropiate - artiste celebre, la rândul lor, şi, într-un capitol de final, chiar rândurile scrise de eroina cărţii, marea soprană Marina Krilovici, care îşi trece în revistă emoţiile, succesele, iubirile sau regretele.

Lansările de carte vor avea loc la Ateneul Român şi la Sala Palatului, la standul Librăriilor Humanitas, în pauza concertului din 2 septembrie şi la finalul concertului din 6 septembrie. Ajuns la cea de a XXIV-a ediţie, Festivalul Internaţional 'George Enescu' se va desfăşura în perioada 31 august - 22 septembrie 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel