Evaluare sociolog:Băsescu i-a furat startul lui Iohannis

pirvulescu dece
pirvulescu dece

Politologul Cristian Pîrvulescu a declarat la Jurnalul de seară, difuzat de DIGI 24, că Traian Băsescu a furat startul prin declarația făcută ieri. Fostul președinte a spus că îl „îngrijorează întârzierea expertizei privind incendiul din clubul Colectiv.” Pîrvulescu spune că este vorba despre o încercare deliberată de a atinge un public sensibil la teoria conspirației și ostil președintelui Iohannis.

„Lumea s-a întors din vacanță, așa că acest gen de afirmație este unul care poate atrage atenția. A mizat pe teoria conspirației, pentru că tot ce a făcut Traian Băsescu, nu numai ieri, ci în ultimele luni, ține de manualul de comunicare politică. Este o variantă cât se poate de simplă a teoriei conspirației, ea se adresează unui segment electoral pe care speră să-l convingă să voteze partidul domniei sale la alegerile locale și parlamentare”, a spus Cristian Pîrvulescu, adăugând că i-a furat startul lui Klaus Iohannis: „Anul 2016 ar trebui să fie anul lui, 2015 n-a putut fi pentru că era un președinte lipsit de mijloace, nu avea un guvern.”

Politologul afirmă că Băsescu știe că există un zvon care circulă în mediul virtual și care se dezvoltă, cum că în cazul incendiului de la Colectiv este vorba de o conspirație criminală de care Iohannis n-ar fi străin.

„Este vorba despre o încercare deliberată de a atinge un public sensibil la teoria conspirației și ostil președintelui Iohannis. Nu este vorba despre niciun fel de ipoteză, este vorba despre cinism politc ridicat la rangul de comunicare politică”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Acesta a amintit de nefericita exprimarea a lui Iohannis și anume că 'Trebuia să se întâmple acest lucru ca un guvern să pice'. „Unii au tras concluzia că a existat o necesitate, un ordin”, a spus Pârvulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel