Bombă din Al Doilea Război Mondial, descoperită în orașul german Heidelberg. Mii de persoane sunt evacuate

Sursa foto: Pexels (Ivan Dražić)
Sursa foto: Pexels (Ivan Dražić)

O bombă din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în Heidelberg, Germania. Mii de oameni sunt evacuați de poliție.

Poliţia din oraşul Heidelberg situat în sud-vestul Germaniei a început evacuarea câtorva mii de persoane înainte de îndepărtarea planificată a unei bombe din Al Doilea Război Mondial din apropierea gării centrale, a declarat vineri un purtător de cuvânt vineri, transmite agenţia DPA.

Personalul de urgenţă merge din uşă în uşă şi informează persoanele afectate prin intermediul difuzoarelor, a indicat el. Grădiniţele, şcolile, colegiile şi sediile comerciale din zonă vor rămâne închise. Gara va rămâne deschisă cât mai mult timp posibil. Întreaga zonă urmează să fie evacuată în întregime până la prânz (11:00 GMT), conform poliţiei. Gara centrală va fi apoi temporar închisă în timpul dezamorsării bombei.

Proiectilul de 250 de kilograme a fost descoperit joi pe un şantier din apropierea gării. Bomba a fost ulterior securizată de un echipaj de genişti şi păzită în cursul nopţii de poliţia care a instituit o zonă de excludere de 50 de metri, scrie Agerpres..

În Germania se întâmplă des să fie găsită muniţie neexplodată rămasă din Doilea Război Mondial. Majoritatea bombelor sunt dezamorsate de genişti fără incidente.

Citește și:

Orașul în care ar urma să existe roboţi-ucigaşi

Orașul San Francisco vrea să îi autorizeze pe poliţişti să folosească roboţi-ucigaşi, o decizie controversată apărată joi drept "o soluţie de ultimă instanţă" de către poliţia acestui oraş american, informează Agerpres, citând AFP.

Consiliul municipal al San Francisco s-a declarat favorabil marţi, cu 8 voturi pentru şi 3 împotrivă, adoptării unei rezoluţii ce prevede utilizarea de către forţele de ordine a unor roboţi capabili să ucidă în unele cazuri extreme, cum sunt atacurile teroriste sau crimele în masă, foarte frecvente în Statele Unite ale Americii.

Ce spun opozanții acestei decizii: Viitor precum cel din filmele "Terminator"

Această decizie, ce mai trebuie adoptată definitiv de un consiliul municipal prevăzut să aibă loc pe 6 decembrie, potrivit New York Times, alimentează o polemică intensă. Opozanţii ei atenţionează că aceasta ar putea duce la o creştere a violenţelor poliţiste şi la un viitor precum cel din filmele "Terminator".

"Utilizarea de roboţi în situaţii potenţial sângeroase este o soluţie de ultimă instanţă", a dat asigurări într-un comunicat şeful poliţiei din San Francisco, William Scott. "Trăim într-o epocă în care violenţa în masă devine mai frecventă. Avem nevoie de această opţiune pentru a salva vieţi, în cazul în care acest gen de tragedie s-ar produce în oraşul nostru", a insistat el.

Cine ar putea da ordinul folosirii roboților ucigași și cum vor funcționa aceștia

Doar ofiţeri de rang înalt din cadrul poliţiei ar putea da ordinul să fie utilizat un robot pentru a ucide, potrivit comunicatului.

La ora actuală, poliţia din San Francisco deţine mai mulţi roboţi, pe care ea poate să-i controleze de la distanţă şi care sunt utilizaţi "în timpul unor alerte cu bombă, cu materiale periculoase sau altor incidente în care poliţiştii trebuie să păstreze distanţa înainte de a securiza locurile", precizează comunicatul. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel