Eurotunel-ul închis, feriboturile blocate. Revolte în Franța, la Calais

Turiștii care călătoresc în Franța nu pot ajunge în Marea Britanie nici cu mașina, nici prin Eurotunel, orașul Calais fiind blocat din cauza unei revolte a muncitorilor portuari.

Docherii, aflați în grevă la Calais, au incendiat cauciucuri pe drumurile de acces în port și în tunelul care traversează Canalul Mânecii.

Toate feriboturile au fost oprite începând de la 17,30, ora României. Eurotunel-ul a fost, de asemenea, blocat în cursul după-amiezii. Pe șoselele de pe ambele maluri ale Canalului s-au înregistrat ambuteiaje.

Circa 600 de angajați ai unei linii de feribot au declanșat protestele, după ce au aflat că își vor pierde locurile de muncă, odată cu încetarea unui parteneriat între compania care administrează Eurotunel-ul și firma care operează feriboturile. Trenurile de mare viteză Eurostar au fost oprite la intrarea în tunel. 

Feriboturile companiei care a pierdut contractul blochează intrările în porturi, împiedicând navele concurenței să treacă. Șoferii sunt îndreptați spre Dunkerque, scrie The Independent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel