Europarlamentar PSD, demers unic: Va deveni realitate până în 2018

(de la stânga la dreapta) Claudia ȚAPARDEL (S&D, România), Elżbieta BIEŃKOWSKA (CE), Isabella DE MONTE (S&D, Italia), Cláudia MONTEIRO DE AGUIAR (PPE, Portugalia)
(de la stânga la dreapta) Claudia ȚAPARDEL (S&D, România), Elżbieta BIEŃKOWSKA (CE), Isabella DE MONTE (S&D, Italia), Cláudia MONTEIRO DE AGUIAR (PPE, Portugalia)

IMM-urile din turism ar putea să acceseze mult mai ușor fonduri europene, dacă turismul va fi mult mai bine conectat la Planul de Investiții Juncker.

În cadrul unei întâlniri oficiale la Strasbourg cu Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, europarlamentara PSD Claudia Țapardel a cerut asigurări în acest sens. 

"I-am transmis doamnei comisar Bieńkowska că avem nevoie de mai multă atenție din partea Comisiei pentru sectorul turistic din Europa și din România. Încă nu am ajuns la nivelul de performanță pe care l-am așteptat pentru al treilea sector economic din UE", crede Claudia Țapardel, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European și Patrimoniu Cultural.

Europarlamentara PSD a precizat că "Este bine că am primit asigurări din partea doamnei comisar că turismul va avea o pondere mai mare în cadrul investițiilor aprobate din cadrul Planului Juncker. Trebuie să explicăm mult mai bine IMM-urilor care este cea mai ușoară cale către accesarea fondurilor europene. Avem nevoie de un efort de informare mult mai bine pus la punct de Comisie". 

Claudia Țapardel a dat asigurări că va "lucra la Planul de Acțiune pentru implementarea Strategiei Europene pentru Turism în mod special pe acest palier, de informare și stimulare a IMM-urilor din turismul european și din România".

Anul European al Turismului și Patrimoniului Cultural, realitate până în 2018

Reacția din partea doamnei comisar Elżbieta Bieńkowska a fost una neașteptat de bună.

"În perioada următoare trebuie să demonstrez doamnei comisar Bieńkowska că există susținere pentru nominalizarea unui An European al Turismului și Patrimoniului Cultural atât în Parlamentul European, dar și în afara instituției. Această acțiune este susținută de majoritatea colegilor mei din Intergrupul pentru Dezvoltarea Turismului European, dar și de reprezentanții sectorului privat al turismului european. Recent am primit o măsură importantă de susținere și din partea Organizației Mondiale a Turismului pentru această acțiune", a mai spus Claudia Țapardel.

"Dacă și Comisia Juncker va veni alături de noi, sunt sigură că Anul European al Turismului și Patrimoniului Cultural va deveni realitate până în 2018", a punctat europarlamentara PSD, copreședintă a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy