Europarlamentar PSD, critici dure la adresa unor politicieni

Institutul Aspen România a găzduit, în pregătirea Bucharest Forum 2016, o reuniune a Inițiativei Aspen pentru Europa, lansată în decembrie 2015 la Bruxelles.

Întâlnirea a oferit oportunitatea conturării unei contribuții comune cu privire la opțiunile strategice europene, în special în ceea ce privește construirea unei perspective împărtășite în sectoarele critice pentru societate în domenii ca frontierele comune, migrație, lupta antiteroristă, relația cu vecinătatea europeană și model economic european.

Pentru a spori relevanța contribuțiilor strategice într-un moment de transformare critică pe continentul european, dar și în spațiul euro-atlantic, reuniunea Inițiativei Aspen pentru Europa de la București are o componentă practică – elaborarea unui document cu recomandări practice ce va fi prezentat în decembrie oficialilor europeni.

Printre politicienii prezenți la eveniment s-a numărat și europarlamentarul Andi Cristea.

[citeste si]

"Am avut onoarea sa fiu invitat ca speaker la Initiativa Aspen pentru Europa, eveniment organizat la Palatul Parlamentului de catre Institutul Aspen Romania. Conferinta a fost organizata in deschiderea Bucharest Forum.
Am zis cam asa:

Europa este intr-o criza de leadership, ne lipsesc la nivel european liderii cu viziune care sa isi asume decizii curajoase, sa mearga impotriva conformismului comod al sondajelor de opinie publica. Oamenii simpli observa ca tot mai des in Uniunea Europeana dezbaterile despre valori si principii sunt inlocuite cu discutii despre bani si alocari financiare. Este o criza inclusiv la nivelul opiniei publice, pentru ca traim vremuri in care perceptia adesea creaza realitatea, iar cateodata politicieni iresponsabili, cu ajutorul mass-media, creaza falii intre perceptie si realitate cu scopul cinic de a obtine avantaje inguste, castiguri electorale cu orice pret"

„Oamenii politici implicati in dezbateri la nivelul afacerilor europene, si nu numai, trebuie sa fie constienti de rolul lor „pedagogic" – nu au rolul doar de a asculta, ci si de a comunica si de a infuza in societate si catre public valorile democratiei de tip european. Solutiile reale pentru problemele complexe cu care ne confruntam sunt dificil de comunicat. Populismul castiga batalia electorala oferind raspunsuri simple, usor de inteles dar profund false, iar acest lucru trebuie sa se schimbe si e in puterea noastra", a scris Andi Cristea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel