Euro 2012: Italia, a doua finalistă, după ce învinge Germania cu 2-1

Italia a câştigat cu 2-1 disputa cu marea favorită la câştigarea Euro 2012, naţionala Germaniei. "Dubla" Balotelli, din prima repriză, a făcut diferenţa, nemţii înscriind în prelungiri, din penalty.

[caption id="attachment_197394" align="alignnone" width="640" caption="Foto: Reuters"][/caption]

Trupa lui Cesare Prandelli a eliminat Germania în semifinalele competiţiei şi, dincolo de scorul final, 2-1, este de remarcat maniera în care a obţinut victoria. A dominat o mare parte a jocului şi chiar a fost pe punctul de a se desprinde la o diferenţă ruşinoasă pentru Panzere.

 Mario Balotelli a fost cel care a deschis scorul, în minutul 20. Cassano a profitat de o gravă eroare defensivă a lui Hummels, a centrat pentru atacantul lui City, care a reluat cu capul de lângă Badstuber şi l-a învins pe Neuer. După un sfert de oră, Balotelli l-a mai învins o dată pe Neuer, din situaţie unu-la-unu.

 Nemţii abia dacă au reuşit să-şi revină din şoc şi au fost ceva mai activi după pauză, însă nu i-au dat mari emoţii lui Buffon. Dealtfel, marea ocazie a Germaniei a venit în urma unei lovituri libere de la distanţă, respinsă în corner de portarul Italiei.

 În finalul meciului, nemţii au avut totuşi două minute în care au sperat că pot duce meciul în prelungiri. Au marcat din penalty, prin Mesut Ozil, dar n-au mai avut forţa şi timpul să marcheze golul egalării.

 Italia rămâne astfel neînvinsă în faţa Germaniei la un turneul final şi rămâne să joace finala Euro 2012, duminică, împotriva Spaniei.

 Germania: Neuer - Boateng (Muller '71), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (Reus 46)- Gomez (Klose '46). Selecţioner: Joachim Löw.

 Italia: Buffon - Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Marchisio, Montolivo (Motta '63), De Rossi - Balotelli (Di Natale '70), Cassano (Diamanti '58). Selecţioner: Cesare Prandelli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel