Etiopia va folosi o flotă de avioane pentru a combate o invazie de lăcuste

Ministerul Agriculturii din Etiopia (MoA) a anunţat marţi că a dispus utilizarea unor avioane pentru a combate o invazie de lăcuste ce afectează regiuni întinse din estul şi nordul acestei ţări africane, informează Xinhua, citeză Agerpres.

Într-o declaraţie de presă, MoA a precizat că avioanele au fost ridicate de la sol pentru a lupta contra lăcustelor care au migrat iniţial din Peninsula Arabică şi care afectează în prezent zone extinse din regiunile etiopiene Tigray, Amhara, Afar, Somali şi administraţia municipală Dire Dawa.

Ministerul etiopian a apelat şi la zeci de experţi care se vor implica în combaterea acestei invazii de lăcuste, ce ameninţă milioane de hectare de terenuri agricole.

Pe lângă eforturile guvernului din Etiopia, administraţiile regionale au mobilizat la rândul lor zeci de mii de voluntari pentru a combate invazia de lăcuste.

În iulie, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a Naţiunilor Unite a emis un avertisment în legătură cu riscul unei înmulţiri explozive pe timpul verii a Lăcustei de deşert, care "reprezintă o ameninţare serioasă pentru producţia agricolă din multe zone din Yemen, Sudan, Eritreea, Etiopia şi Somalia în următoarele trei luni".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel