EXCLUSIV  Escrocherie cu acțiuni la bursă. Cum a fost păcălită o cititoare DCNews

În anul 2015, DCNews scria despre escrocheriile cu acțiuni la bursă. 

Recent, pe mail-ul redacției, o cititoare dcnews.ro, R.C, și-a spus propria poveste. Escrocheria a fost ca la carte. 

VEZI ȘI: Sorin Mierlea (ANPCPPPS) dezvăluie o escrocherie cu acțiuni la bursă. "Chiar și pe mine m-au sunat. Mi-au cerut să depun zece mii de euro"- Exclusiv

Iată povestea cititoarei dcnews.ro: 

"Am citit articolul din 2015, referitor la escrocheriile cu bursa, al doamnei Roxana Covrig. Din nefericire, sunt una dintre pagubiti. Imi asum raspunderea. Totusi vreau sa va spun ca sunt foarte bine pregatiti. Cred ca ar trebui sa scrieti periodic articole despre ei.

Eu am fost contactata de un tip de la Nuntius Brokerage (KeyStock), in iunie 2016, cu propunerea de a investi in aur la bursa, pentru o uncie. Nu mi s-a parut atunci ciudat apelul lui, pentru ca in urma cu ceva ani am avut un cont demo pe tradville.

Am inceput sa fiu banuitoare abia dupa ce in urma unei discutii telefonice cu brokerul am aflat ca habar nu avea ca am mai jucat la bursa. Telefonul meu il aveau dintr-o baza de date a unei colege.

Dupa ce am depus banii si am primit unele instructiuni, am inceput sa tranzactionez cu un castig frumos. Am realizat intr-o luna o data si jumatate suma investita. Au devenit ingrijorati cand am retras o parte din castig, sub o suta de dolari. Am primit imediat mesaj pentru confirmarea contului bancar prin care depusesem banii. Voiau, chipurile, sa fie siguri ca eu am cerut transferul. Nu le-am raspuns, asa ca mi-a telefonat unul din ei sa ma avertizeze de riscul tranzactiilor prin bursa, de parca nu as fi avut dreptul sa retrag banii din contul meu.

Am primit totusi banii in cont. Brokerul care imi telefona pentru consiliere a insistat sa maresc suma depusa pentru a fi "protejata" de eventuale fluctuatii bruste ale cursului aur-dolar. Nu am dat atentie insistetelor lui.

Oricum, ma felicitase pentru castig. Devenisem extrem de entuziasta, dar aveam si o stare de tensiune inexplicabila. Brokerul imi vorbea de parca imi era prieten. Datele tehnice le dadea la intamplare, superficial, repede, fara sa inteleg mare lucru. Cel care ma contactase prima data m-a intrebat cand vin pe la ei, sa ne cunoastem.

Am simtit ca ceva nu e in regula, asa ca i-am anuntat ca vin la firma. Nu m-a luat in serios, imi vorbea pe un ton amical, protector. Au fost amandoi surprinsi neplacut cand am ajuns pana la urma in biroul lor. Nu le venea sa creada ca sunt in fata lor. Am avut iarasi o discutie amicala, usuratica as zice. Am plecat de acolo cu un puternic sentiment de pericol. Cu toate acestea, nu am retras banii din cont imediat ce am ajuns acasa. Nu stiu de ce nu am facut-o. Apoi, am schimbat metoda de tranzactionare si am inceput sa pierd constant. Un lucru foarte curios in aceasta perioada a fost ca a disparut ceasul, cronometrul din bara de jos a platformei de tranzactionare (MT4). Pierdusem aproape tot in doua saptamani. La ordinele pe care le dadeam pe platforma, fie de cumparare, fie de vanzare, piata se misca imediat impotriva mea.

Asta e povestea mea. Paguba nu mai am cum sa o recuperez". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel