Noua Zeelandă: Cel puțin 5 oameni au murit și mai mulți sunt de negăsit, în urma erupției unui vulcan

Un vulcan activ de pe o insulă din Noua Zeelandă a erupt.

UPDATE: Cel puțin 5 oameni au murit în urma erupției din Noua Zeelandă, iar mai mulți oameni sunt de negăsit, a transmis poliția nou-zeelandeză.

Mai mulți turiști au putut fi văzuți cum mergeau în craterul vulcanului din Insula Albă, cu câteva momente înaintea erupției. Poliția a spus că 23 de oameni au fost salvați, însă condițiile au pus dificultăți operațiunii. Armata a intervenit pentru a ajuta poliția în recuperarea oamenilor.

Știre inițială:

Aproximativ 100 de turiști s-au aflat „pe sau în jurul" vulcanului din Insula Albă din Noua Zeeelandă, atunci când un vulcan a erupt, iar unii sunt dați dispăruți, a anunțat premierul Jacinda Ardern, conform Agerpres.

„Credem că aproximativ 100 de persoane erau pe insulă sau în jurul ei, dintre care despre unele nu mai știm nimic'', a declarat ea jurnaliștilor la Wellington, la scurt timp după erupția care a avut loc la începutul după-amiezii.

„Este o situație care evoluează şi, desigur, toate gândurile noastre sunt către persoanele în cauză", adăugat premierul Ardern.

Agenția Națională de gestionare a situațiilor de urgență a anunțat că erupția vulcanică moderată este periculoasă pentru persoanele care se află în apropierea vulcanului.

Aproximativ 10.000 de turiști vizitează în fiecare an insula formată de un vulcan, care a intrat în erupție în mod constant de o jumătate de secol, ultima dată în 2016.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26