Erdogan, noi declarații despre aprobarea aderării Suediei și Finlandei la NATO

Erdogan, noi declarații despre aprobarea aderării Suediei și Finlandei la NATO / Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan
Erdogan, noi declarații despre aprobarea aderării Suediei și Finlandei la NATO / Foto: Facebook Recep Tayyip Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut noi declarații despre aprobarea aderării Suediei și Finlandei la NATO.

Momentul acordului Turciei pentru aderarea Finlandei și a Suediei la NATO depinde numai de acțiunile țărilor nordice, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Anadolu.

"Ritmul și calendarul procesului de ratificare a memorandumului dintre Turcia, Suedia și Finlanda vor fi determinate de pașii care vor fi întreprinși de aceste țări", a spus Erdogan.

Vineri, Erdogan a discutat acest subiect cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care se află în vizită în Turcia. Cei doi au vorbit și despre situația din Ucraina. Erdogan a anunțat necesitatea reluării negocierilor dintre Rusia și Ucraina pentru a pune capăt conflictului cât mai curând posibil. Președintele turc a spus că Turcia se va concentra pe extinderea acordului cu cereale care expiră în noiembrie, permițând exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră.

Joi, după o întâlnire cu ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, Stoltenberg a spus că Finlanda și Suedia au îndeplinit cu fidelitate condițiile Ankarei pentru aderarea la NATO. Cu toate acestea, Cavusoglu a apreciat diferit situația.

Ce condiții are Ankara

"Nu toate componentele acordului au fost implementate", a spus el. Ministrul, în același timp, a subliniat că autoritățile ambelor țări au luat într-adevăr unele măsuri necesare, iar Ankara salută acest lucru.

În prezent, Turcia și Ungaria nu au ratificat încă aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Ankara spune că va face acest lucru atunci când aceste țări scandinave vor îndeplini o serie de condiții specificate în memorandumul convenit între părți. În special, există clauze prin care Suedia și Finlanda ar trebui să ia măsuri împotriva grupărilor kurde, pe care Ankara le consideră teroriste. Ankara insistă și asupra extrădării unui număr de activiști kurzi.

Turcia și Rusia convin să furnizeze cereale gratuit țărilor care au nevoie

Turcia și Rusia au convenit să aprovizioneze gratuit țările care au nevoie de alimente, a declarat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Președintele turc a subliniat că încercările țărilor occidentale de a preda lecțiile umanității, ignorând în același timp suferința oamenilor din Africa, este o rușine.

Turcia și Rusia au convenit să aprovizioneze gratuit țările care au nevoie de alimente, a declarat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit TASS.

”În timpul discuțiilor noastre cu președintele rus, Vladimir Putin, am convenit să livrăm cereale gratuit către țările care au nevoie. Ne vom asigura că navele pentru cereale în vrac ajung în țări care suferă în prezent de o criză alimentară severă și de foamete”, a accentuat liderul turc.

Potrivit lui Erdogan, acesta a discutat despre inițiativă și cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres. În plus, președintele și-a anunțat intenția de a ridica problema aprovizionării cu alimente către țările africane la viitorul summit G20 de la Bali.

Erdogan a subliniat că încercările țărilor occidentale de a preda lecțiile umanității, ignorând în același timp suferința oamenilor din Africa, este o rușine. Totodată, el a remarcat că Turcia nu este surprinsă de mentalitatea și comportamentul Europei,  pe care nu le acceptă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel