Erdogan îl avertizează pe Macron: În Franța, musulmanii sunt tratați ca evreii înainte de al doilea război mondial

Erdogan îl avertizează pe Macron: Dacă Franța refuză să retragă legea „separatismului”, milioane de musulmani vor fi supărați / Sursă foto: Pixbay
Erdogan îl avertizează pe Macron: Dacă Franța refuză să retragă legea „separatismului”, milioane de musulmani vor fi supărați / Sursă foto: Pixbay

Erdoğan susține că ONG-urile finanțate de țările musulmane vor fi expuse la presiuni în temeiul legii separatismului din Franța.

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan face din nou o ingerință în politica internă franceză, descriind proiectul de lege împotriva „separatismului” din Franța drept „ghilotina democrației franceze”. Mai mult, Erdoğan a spus în discursul său că, dacă legea ar fi adoptată în această versiune, ar supăra milioane de musulmani. Adoptarea legii "este în mod deschis contrară drepturilor omului, libertății religioase și valorilor europene", a declarat președintele turc în timpul unui discurs la Ankara.

El este convins că versiunea legii, care este discutată în prezent de Adunarea Națională Franceză, va servi doar extremismului. Cu toate acestea, Erdoğan susține că ONG-urile finanțate în cea mai mare parte de țările musulmane vor fi expuse la presiuni în temeiul legii. Potrivit lui Erdoğan, nu există nicio diferență între atmosfera de ură pentru evrei din Europa înainte de al doilea război mondial și atmosfera în care se află musulmanii astăzi.

Legea „separatismului”, care se pregătește de mai multe luni și a fost prezentată recent de guvern, are ca scop prevenirea societăților islamice paralele emergente în Franța și combaterea islamismului în țară. În același timp, își propune să integreze migranții în societatea franceză, totul în momentul continuării islamizării țării, când, conform opiniei a jumătate din populația franceză, războiul civil este iminent.

Erdoğan, cuvinte dure pentru Macron

"Evident, un astfel de proiect de lege va provoca îngrijorare în rândul comunității turcești și a milioane de musulmani ... Facem apel autorităților franceze, în primul rând, președintelui (Emmanuel) Macron, să acționeze cu bun simț. Ne așteptăm ca proiectul de lege să fie retras. cât mai curând posibil", a declarat Erdoğan. În același timp, președintele turc a subliniat că Ankara este pregătită să „coopereze cu Franța” în lupta împotriva terorismului și „problema integrării”.

Această ingerință a Turciei în politica internă franceză nu este prima din ultimii ani. Adoptarea „Cartei principiilor” Islamului în Franța de către Consiliul musulman francez, în ianuarie, a determinat o altă reacție din partea lui Erdoğan. El l-a acuzat pe Macron că este părtinitor împotriva musulmanilor.

Anul trecut, președintele turc a provocat un conflict diplomatic când a pus la îndoială „sănătatea mintală” a lui Macron și l-a acuzat că a organizat o „campanie de ură” împotriva Islamului, deoarece președintele francez apăra dreptul de a se produce caricaturi ale profetului Mahomed, notează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel