Emmanuel Macron: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice ar putea fi redusă, dacă amenințarea la adresa securității va fi prea mare

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Luni, liderul francez a declarat că este încrezător că ceremonia planificată pe râul Sena va avea loc, iar că Franța are "un plan B și chiar un plan C" pentru orice eventualitate.

Evenimentul din 26 iulie va fi prima ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice care va avea loc în afara unui stadion, iar aproximativ 10.500 de sportivi vor defila prin inima capitalei franceze, Paris, la bordul a 160 de ambarcațiuni pe Sena, pe un traseu de 4,5 km.

Cu toate acestea, având în vedere conflictul din Orientul Mijlociu și invazia Rusiei în Ucraina, combinate cu amenințarea atacurilor teroriste, guvernul francez a ridicat nivelul de securitate la cel mai înalt nivel.

Acest lucru l-a determinat pe Macron să recunoască faptul că, în cazul în care cerințele de securitate o impun, ceremonia de deschidere a Parisului în 2024 ar putea fi modificată sau chiar redusă.

El a declarat că Franța nu este naivă, adăugând: "Dacă vom crede că există riscuri de securitate, vom avea un plan B și chiar un plan C". 

Macron își menține promisiunea de a înota în Sena

O opțiune, a spus Macron, ar fi să limiteze ceremonia la piața Trocadero din centrul Parisului, în fața Turnului Eiffel.

O altă variantă ar fi mutarea evenimentului în interior, pe Stade de France.

Un responsabil care se ocupă de ceremonia de deschidere a vorbit anterior pentru Sky News despre problemele legate de securitate înainte de jocurile din această vară.

Macron a acordat interviul pentru BFM TV și radio RMC de la muzeul Grand Palais din Paris, care a fost renovat pentru a găzdui scrimă și taekwondo.

Macron își menține promisiunea de a înota în Sena, iar primarul Parisului, Anne Hidalgo, promite același lucru - la mai bine de 30 de ani de când predecesorul său, Jacques Chirac, a promis să facă acest lucru, dar nu a făcut-o niciodată.

În ciuda operațiunii de curățare, pentru ca oamenii să poată înota din nou în Sena, așa cum au făcut-o în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 1900, încă nu este clar dacă aceasta va fi realizată la timp, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel