Emil Hurezeanu: Traian Băsescu traversează o stare sufletească nouă, self denial, auto-nimicire

Jurnalistul Emil Hurezeanu, analizând declarațiile recente ale lui Traian Băsescu, consideră că fostul președinte se află într-o fază pe care psihologii o numesc „self denial, auto-nimicire, distrugere, auto-dezmințire", provocată de "șocul exercițiului post-putere".

În opinia lui Emil Hurezeanu, declarațiile de luni seară la B1 TV ale fostului președinte Traian Băsescu, potrivit cărora nu-i sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu „din silă", pentru că „sunt artizanii unui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat", arată că fostul șef al statului se află într-o fază pe care psihologii o numesc „self denial, auto-nimicire, distrugere, auto-dezmințire".

Traian Băsescu: "Îmi e silă". Livia Stanciu: "Atacurile ne descalifică"

"Ce poate provoca în cazul unui om atât de inteligent, de lucid și de rodat în manifestările retorice de prevenire și apoi de interpretare pe propriile sale direcții de interes ale puterii? Ce poate determina să intre în această fază? O stare de spirit nouă! O stare sufletească nouă. Un șoc. Este șocul exercițiului post-putere, postludiu. Nu știe, s-a trezit dintr-o dată, în altă parte, aruncat între fosta vilă a lui Roman, unde pe vremuri mânca supe calde la Mioara, pândit de vechiul lui adversar din presă care a continuat să rămână în același loc, mai ales în anumite turnuri, în situația de a fi huiduit de convinși sau de simbriași ai adversarilor politici. Este o situație care poate să ia multe pelicule de pe privire, o situație de trezire la realitate într-un fel defensiv în care e pus în inferioritate", a explicat jurnalistul Emil Hurezeanu, la Digi 24.

Acesta nu exclude însă și posibilitatea ca Traian Băsescu să fie epuizat: „După 10 ani de adrenalină susținută în mijlocul evenimentelor, acum se poate manifesta un așa-zis sindrom de burned out, adică de ardere, de epuizare, de oboseală nervoasă. Și pe fondul unei oboseli nervoase adesea ai raționamente neclare, paradoxale, în comparație cu propriile sale afirmații raționamente mai vechi și uneori chiar iresponsabile. Sentimente puternice, o stare de spirit nouă, de post-putere, de decomprimare în urma exercițiului de 10 ani. Lăsând la o parte starea de epuizare și de oboseală, care de fapt se manifestă în cazul unui om care ar vrea să restarteze una din plângerile, reclamațiile pe care le-a făcut aseară este: „Iohannis nu mă vrea în politică, Ponta nu mă vrea în politică", ca și cum ar fi vrut să spună „încep să-mi facă probleme pentru că eu sunt mai puternic decât ei, dar ei nu mă vor". Era o formă mai aproape de trădarea acestei stări de spirit", a mai spus jurnalistul.

Pe de altă parte, jurnalistul consideră că Traian Băsescu are o răspundere față de fosta funcție și trebuie să fie foarte prudent, deoarece, „stârnind acum alarme, a dezvoltat un întreg sistem de idei de neînțeles".

Băsescu: Putin nu poate fi oprit. Va ajunge la gurile Dunării

„Relația cu Ucraina, dintr-o dată nu are importanță. Rusia a învins deja Ucraina. Domnul Băsescu nu a fost un strateg, un clarvăzător, a fost președintele unei țări euro-atlantice. Este o figură cunoscută. Nu cunosc vreun alt fost președinte care să vorbească cu atâta lejeritate de fatalitatea Rusiei care ajunge la gurile Dunării", a mai spus Emil Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel