Băsescu: Putin nu poate fi oprit. Va ajunge la gurile Dunării

Fostul președinte Traian Băsescu spune că este o chestiune de timp până când Federația Rusă va ajunge să controleze gurile Dunării.

"După părerea mea Occidentul a ratat ocazia să-l oprească pe Putin, nu-l va putea opri, Putin va ajunge la gurile Dunării, într-un an, doi ani, șase luni, imediat ce prinde momentul prielnic ajunge. Acum l-au lovit simultan sancțiunile și scăderea prețului țițeiului", a declarat Băsescu, luni seară, la B1 Tv.

Fostul președinte a arătat că România "poate face foarte puțin" pentru a-l împiedica pe Putin, deoarece Rusia este membră a Comisiei Dunării.

Traian Băsescu a precizat că s-a întâlnit într-un cadru oficial de două ori cu Vladimir Putin, o dată la Moscova și altă dată la București.

"E un om inteligent și extrem de inflexibil pe ce crede despre Federația Rusiei și obiectivele Federației Ruse", l-a descris fostul președinte pe liderul de la Kremlin.

Băsescu a repetat în numărate rânduri că unul dintre scopurile regimului Putin este să controleze gurile Dunării, însă este pentru prima oară când fostul președinte se arată sigur că Moscova își va atinge obiectivul.

Traian Băsescu: Republica Moldova e pierdută - Rusia a dat semnalul

Soluția pentru Moldova: renunțarea la Transnistria

În ceea ce privește Republica Moldova, Traian Băsescu a avertizat că opțiunea pentru UE înseamnă 14 ani de așteptare, iar după criza din Ucraina această cale are șanse minime de reușită. Planul B ar fi unirea cu România, spune Băsescu. Întrebarea care se pune este dacă unirea se poate face cu Transnistria sau fără?

”Bătălia mea ar fi să lăsăm Transnistria, crede fostul președinte. Românii din Transnistria să fie aduși pe teritoriul Republicii Moldova, că nici nu e greu. Trebuie niște școli și niște blocuri. Acum au opt școli, din care funcționează patru. Și facem unirea cu România și mâine intrăm în UE.  Pentru asta, în Moldova trebuie să fie o echipa de cinci politicieni, cei mai credibili, să spună zilnic asta la televizor. Altfel, o țară mică, având patru focare de instabilitate, nu va intra în UE”, a concluzionat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel