Emil Hurezeanu: Teama de Moscova e sănătoasă. Prinde bine la casa omului, nu numai la Chișinău

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat alegerile parlamnetare din Republica Moldova, fiind de părere că susținerea Germaniei pentru integrarea europeană a contribuit la acest rezultat.

„Și proeuropenii sunt divizati, și comunistoizii. Unii socialiști, unii duali. Șansa asta e receptată foarte bine, a fost comunicată de multă vreme deja. Și aici Germania a avut un rol încă din 2010, pentru că în numele UE a angajat și a susținut un dialog important pentru această țară. Plecând de la ideea reîntregirii ei, asta a fost miza protocolului Merkel-Medvedev, adică revenirea Transnistriei”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi 24.

„Șansa Republicii Moldova de a avea o evoluție în Uniunea Europeană a fost evocată deloc întâmplător în scrisoarea pe care Angela Merkel i-a trimis-o lui Klaus Iohannis, fragmentul acela e foarte interesant. E acest triunghi Berlin-București-Chișinău. Dna Merkel făcea o aluzie acolo, foarte transparentă: să asigurăm împreună șansa europeană a Republicii Moldova, avem de lucrat împreună”, a adăugat el.

Citește și: Hurezeanu, discursuri Ponta și Iohannis de 1 decembrie. "Sunt mândru că sunt român. Mă lași?" 

„Eu zic că o teamă de Moscova e sănătoasă. Prinde bine la casa omului, nu numai la Chișinău”, a mai spus Emil Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel