Emil Hurezeanu: Parlamentul este în contradicție cu Constituția, cu justiția și cu electoratul

Jurnalistul Emil Hurezeanu a considerat că reacțiile ambasadelor străine la votul din Senat privind ridicarea imunității lui Dan Șova sunt importante.

De data asta erau personajele foarte proeminente”, a subliniat el pentru Digi 24.

„Să nu uităm că suntem la sfârșitul unui lung calvar, ca să zic așa, al unui proces foarte complicat de voturi în favoarea justiției în Parlament. Apropierea lui Şova de Ponta, faptul ca aveam de-a face și cu un (fost – n.r.) ministru, toate astea au creat un interes suplimentar. E și intensitatea asta judiciară în România și lumea este foarte atentă”, a spus jurnalistul.

Citește și: Reacția ambasadelor privind votul în Senat. Rareș Bogdan, OPINIE: Afectează PNL

„De această dată, tensiunea nu este creată de aceste reacții vehemente. Problema este ce doreşte Parlamentul? E în contradicţie cu spiritul Constituției, destul de grav pentru un Parlament. E în contradicţie cu justiția, pentru că îngrădeşte cursul justiției și în contradicţie cu publicul, cu electoratul virtual, care nu e chiar atat de virtual. A ieșit în piaţă. Costurile politice ale unor astfel de gesturi sunt evidente. Să intri în contradicție cu Constituția, cu electoratul și, în același timp, cu tine însuți, pentru că sunt voturi de un fel și de alt fel, creează probleme majore pentru Parlament. E deconcertant un astfel de comportament în cel mai bun caz, sau revoltător în cel mai rău caz”, a subliniat Emil Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel