EXCLUSIV  Eliminare Iordache și Dragnea din Camera Deputaților. Chichirău: Acesta a fost interesul său! video

Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES

Cosette Chichirău, deputat USR, a venit la interviurile DC News unde a vorbit despre ziua în care în Camera Deputaților s-a încercat eliminarea lui Florin Iordache și a lui Liviu Dragnea.

"PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Cu siguranță, miercuri nu aveau majoritatea. Timp de o oră și jumătate, opoziția a încercat să supună la vot revocarea domnului Dragnea, iar domnul Iordache a refuzat. A fost politicos, i-a lăsat pe toți să vorbească, dar nu a supus la vot. Problema este că domnul Iordache conducea ilegal ședința. De obicei, domnul Iordache nu ne lasă să vorbim, ne taie microfonul... dar interesul lui era să lungească ședința cât mai mult fără să se ajungă la vot pentru a ascunde faptul că au pierdut majoritatea. Ședința ține de la 10.00 la 11.30, iar la 12.00 este un vot final. Dacă expiră acest timp, plecăm acasă”, a zis Cosette Chichirău.

Iată răspunsul integral:

Deputatul PSD Florin Iordache, care a condus şedinţa de plen de miercuri, a declarat că Opoziţia nu a respectat regulamentul şi a făcut un simulacru de vot, susţinând că cererile de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a sa vor fi discutate în Biroul permanent şi doar dacă acestea îndeplinesc condiţia minimală de a fi susţinute de liderul de grup al PSD, vor fi introduse pe ordinea de zi a plenului.

"A fost o zi tristă în Parlamentul României. Am constatat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers pe încălcarea regulamentului şi a normelor interne ale Parlamentului. Eu înţeleg un joc democratic şi faptul că îţi doreşti anumite chestiuni de la modificări legislative până la schimbări sau ocuparea anumitor funcţii în Parlament, dar toate acestea trebuie să respecte norme minimale: Constituţie, regulament, este vorba de nişte legi de organizare a nişte instituţii", a afirmat Iordache după şedinţa de plen.

El a explicat de ce Liviu Dragnea l-a împuternicit pe el să conducă şedinţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel