ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Agenția de Salvare pe Mare nu a fost anunțată

Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) nu a fost anunțată pentru prăbușirea elicopterului SMURD în Lacul Siutghiol. 

Reprezentanții ARSVOM spun că dacă ar fi fost anunțați de prăbușirea elicopterului SMURD, ar fi ajuns la locul prăbușirii în cinci minute, maximum 10 minute. ARSVOM avea o șalupă pe lacul Siutghiol, în apropierea tragediei. Iulian Crețu, director al ARSVOM, a declarat că a aflat de accidentul aviatic de la televizor și că a fost trimisă imediat la locul tragediei șalupa instituției. 

"Nu ne-a chemat nimeni acolo. Nu am fost alarmați. În momentul în care m-am autosesizat, am trimis în zona echipajul cu șalupa Jupiter de pe lacul Siutghiol și cu trei scafandri. (...) Am văzut întâi pe televiziuni și m-am autosesizat. Am anunțat directorii, șalupa și scafandrii, pe care i-am trimis acolo. Am intervenit benevol. Nu am mai așteptat să fim solicitați. Sunt situații de forță majora în care noi nu așteptăm să fim solicitați, trimitem oameni. De la ora 16.50 și până dimineața la 04.30, când s-a recuperat ultimul trup, șalupa a stat în zona", a spus Iulian Crețu.

Raed Arafat: De ce a fost medicul SMURD scos cu o barcă de pescari

Directorul ARSVOM a precizat că instituția ce-o conduce nu a fost anunțată prin 112 despre producerea accidentului. 

"Suntem arondați la serviciul de urgență 112, dar pe parte maritimă, prin Centrul Maritim de Coordonare. Daca 112 ne-ar fi anunțat pe noi, în 5, maximum 10 minute, eram în zonă. Dar noi nu am fost anuntați. Nimeni nu și-a imaginat că noi, fiind agenție de salvare pe mare, avem o șalupă și pe lac. (...) De unde se afla șalupa, puteam ajunge în maximum 10 minute în zona", a mai spus Iulian Crețu.

El a adăugat că, imediat ce a aflat despre accident, a sunat la Capitania Mamaia, unde nu a răspuns nimeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel