Elena Udrea, reacție după ce Darius Vâlcov și Radu Mazăre au fost arestați preventiv

Elena Udrea transmite, joi, într-un mesaj postat de echipa sa de comunicare pe Facebook, că deciziile ÎCCJ în cazurile Vâlcov și Mazăre "par a nu fi întâmplătoare".

"În argumentaţia pe care a avut-o în faţa completului de judecată astăzi, Elena Udrea a invocat, printre altele, şi faptul că alţi politicieni acuzaţi de fapte de corupţie (printre ei şi Vâlcov şi Mazăre) au fost lăsaţi în libertate de ÎCCJ. Chiar a existat un schimb de replici cu procurorul care argumenta necesitatea arestării preventive.

Din această perspectivă, deciziile în cazurile Vâlcov şi Mazăre, venite concomitent, deşi nu au fost judecate în acelaşi timp (cel puţin teoretic ?!), par a nu fi întâmplătoare, putând fi menite să justifice o eventuală respingere a contestaţiei avocaţilor Elenei Udrea, lucru care ar fi putut să bată la ochi", este mesajul postat de echipa de comunicare a Elenei Udrea pe contul de socializare a acesteia.

Instanţa Supremă va decide definitiv dacă fostul ministru al Dezvoltării rămâne în arest preventiv, în dosarul "Gala Bute".

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, joi, ca fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, să fie cercetat în stare de arest preventiv pentru 23 de zile în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că ar fi intervenit, în perioada în care era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

Tot astăzi, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Radu Mazăre, în dosarul în care este acuzat că şi-a favorizat firma de casă la licitaţiile din Constanţa, dar şi că a luat mită 2 milioane de euro pentru construcţia unui mall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel