Elena Udrea, după semnarea Pactului pentru Apărare: S-a pecetluit dispariţia Opoziţiei în România

Liderul PMP, Elena Udrea, a comentat dur, pe contul său de socializare, momentul semnării Pactului pentru Apărarea, susținând că evenimentul de astăzi pecetluiește nu doar dispariția Opoziției în România, ci și "reîntoarcerea la liniştea din vremea lui Iliescu şi Năstase".

„Semnarea pactului prin care ar urma să se aloce 2% Armatei reprezintă, de fapt, amânarea cu un an a momentului de când această măsură ar fi urmat să intre în vigoare, având în vedere deciziile din CSAT din 2013 şi hotărârile luate în urma Summit-ul NATO de la Newport (Wales) de anul trecut.

În fapt, evenimentul de astăzi trebuie citit în cheia formalizării majorităţii parlamentare USL care îl susţine pe noul preşedinte. Iohannis şi-a pus semnătura la loc de cinste alături de Victor Ponta, pecetluind dispariţia Opoziţiei în România şi reîntoarcerea la liniştea din vremea lui Iliescu şi Năstase.

Se pare că, deşi Ponta a pierdut alegerile, PSD s-a ales, totuşi, cu un şef de stat pe placul său", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis şi partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament au semnat, astăzi, la Palatul Cotroceni, Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare, după ce, în urmă cu o zi, șeful statului a avut consultări cu reprezentanții PSD, PNL, UNPR, PC, UDMR, ai grupului minorităţilor naţionale şi ai PP-DD, pe marginea încheierii acestui Acord politic.

Acordul, care prevede ca bugetul alocat Apărării să atingă 2% din PIB din 2017 pe un interval minim de zece ani, a fost semnat de şeful statului şi preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi prim-vicepreşedintele liberalilor Cătălin Predoiu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PP-DD. Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a lipsit de la ceremonie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel