Elena Udrea, colegilor parlamentari: Să renunțăm la ipocrizie

Elena Udrea, în discursul susținut miercuri în plenul Camerei Deputaților, înainte de votul privind cererile DNA de încuviințare a urmăririi penale, reținerii și arestării sale, s-a referit și la acuzațiile legate de finanțarea campaniilor electorale și a făcut un apel la colegii deputați să renunțe la ipocrizie. 

"Cât despre acuzațiile privind finanțarea campaniilor electorale, discuția trebuie să fie una onestă și să se refere la toată clasa politică. În România, partidele și candidații cheltuie zeci de milioane de euro, unii banii fiind declarați oficial, alții nu. Se știe că este vorba despre cazuri de corupție, căci aceia care finanțează partidele vor apoi să-și recupereze banii încheind afaceri cu statul.

Primul pas este să renunțăm la ipocrizie. Apoi, trebuie să schimbăm legea. Să spunem că acesta este un moment T0 de la care lucrurile nu vor mai fi la fel și aceleași greșeli nu vor mai fi repetate. Dacă doar sunt găsiți doi-trei țapi ispășitori, lucrurile vor continua la fel", a declarat Elena Udrea, citează B1 TV.

Totodată, fostul ministru al Dezvoltării a atras atenția colegilor din Camera Deputaților că și lor le-ar putea veni rândul să fie denunțați de persoane apropiate care au greșit, pentru ca aceștia să scape de pedepse.

”Modul în care denunțătorii sunt tratați de către procurori, faptul că rămân liberi și cu baniii furați, ne dă ocazia să vedem incredibile delațiuni și mizeria morală a societății.

Nu mi se întâmplă doar mie ca o persoană apropiată să denunțe pentru a se salva. Veți mai vedea acest tipar. Foști angajați, foști parteneri, foști apropiați, chiar rude prinse cu șpagă dau vina pe politicieni pentru a scăpa”, a mai spus Elena Udrea.

"Am fost parteneri, adversari, dar nu dușmani și cred că între noi trebuie să fie competiție, nu luptă. Eu am încercat să fiu corectă. Nu am fost cel, mai bun ministru, dar am ales să spun adevărul și așa voi face și acum. Nu am nimic de ascuns față de noile acuzații pe care le resping categoric", le-a mai transmis Elena Udrea deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel