Elena Udrea cere demisia ministrului Remus Pricopie

Președintele PMP, Elena Udrea, a cerut, luni, demisia ministrului Educației, Remus Pricopie, pentru "situația creată la evaluarea națională".

"Cerem demisia de urgență a ministrului Remus Pricopie și a tuturor celor care se fac responsabili de dezastrul de la evaluarea națională. Peste 215.000 de elevi au avut de suferit de pe urma unor subiecte prost redactate, care au depășit programa școlară.

Avem de-a face cu un caz unic în acest moment, în care atât Federația Națională a asociațiilor de părinți, Consiliul Național al Elevilor, cât și grupuri însemnate de profesori contestă stabilirea subiectelor și elaborarea baremului pentru această probă", a spus Udrea la finalul ședinței Consiliului Executiv Național al PMP.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014: Consiliul Elevilor se alătură revoltei părinților

Elena Udrea îl acuză pe Remus Pricopie că a generat "un haos" la această evaluare națională și că nu este în stare să organizeze acest examen extrem de important pentru elevi.

"De asemenea, Mișcarea Populară cere ministrului Educației Naționale să rezolve problema inechităților grave create în sistem prin faptul că unii elevi sunt obligați să învețe după manuale vechi de 17 ani pentru că nu există manuale noi trimise de minister în școli, în timp ce alții își permit, pe banii părinților, să-și cumpere manuale noi, învață după manuale noi. Reamintim Guvernului Ponta că educația în România este gratuită și principiul fundamental după care ea trebuie să se desfășoare este egalitatea de șanse", a mai spus Elena Udrea.

Citește și: EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Subiectele la română ar putea fi RECORECTATE. Ce spune Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel