Elena Cristian, întrebări de la pensionari pentru Marius Budăi. ”Două calendare importante pentru veniturile românilor”

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus, duminică seară, că nu există tensiuni în cadrul coaliției între PSD și PNL. De asemenea, a vorbit despre două calendare extrem de importante pentru „veniturile românilor”.

„Subiectul pensiilor speciale a fost intens uzitat de USR în campaniile electorale. I-ați auzit venind cu vreo măsură când au fost la guvernare și au avut și ministrul Justiției? Nu. Eu vreau doar să-i liniștesc pe români și să le spun că ceea ce am trecut în programul de guvernare se va întâmpla începând cu luna ianuarie, indiferent de cât încearcă unii sau alții să îi panicheze pe pensionari. Se va majora valoarea punctului de pensie de la 1442 lei la 1586 lei, majorarea indemnizației sociale, un sprijin pentru cei cu pensii de până la 1600 lei, pentru a crea un scut în fața valului de scumpiri, majorarea alocațiilor copiilor”, a spus Marius Budăi, duminică seară, la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale moderată de Andreea Sava.

Întrebat dacă există tensiuni între PSD și PNL, Marius Budăi a răspuns astfel: „Eu nu cunosc nicio tensiune în coaliție în acest moment. Sunt discuții, nu contradictorii, ci discuții despre cum să construim bugetul, cum să sprijinim mediul de afaceri, cum să încadrăm în buget pachetul social. Exclus tensiuni!”

Elena Cristian, întrebări pentru Marius Budăi

Ulterior, Elena Cristian, redactor șef DC Business, i-a adresat ministrului Marius Budăi următoarele întrebări: „Mulți pensionari mi-au scris astăzi. Cei mai mulți dintre ei m-au întrebat ce se întâmplă cu proiectul Ralucăi Turcan... S-a fluturat pe la nas că vor fi recalculate toate pensiile și că, prin 2023, vor fi corectate toate inechitățile din sistemul de pensii, pentru că știm că există foarte multe. Ce se întâmplă cu acel proiect sau aveți propriul proiect? Mai am o întrebare. Am fost în multe emisiuni cu dumneavoastră când erați în opoziție și de fiecare dată v-am auzit spunând că anul trecut pensiile nu au fost majorate. (...) Ce se întâmplă cu acea lege, o să fie adusă în discuție, acum vorbim de un proiect de majorare a punctului de pensie de 10 la sută. Acel 40 la sută a dispărut?”

„Nu, nu a dispărut absolut deloc acel 40 la sută, cum nu a dispărut nici legea în cauză. Împreună cu toți partenerii din coaliție am agreat că, în cel mult 120 de zile, vom prezenta două calendare extrem de importante atunci când vorbim de veniturile românilor. Aici mă refer la o modernizare dacă este cazul a legii pensiilor și a legii salarizării. La Ministerul Muncii au fost deja lansate în licitație de către Raluca Turcan... O licitație cu două pachete pe consultanță pe aceste legi și, dacă va fi cazul să modernizăm acele legi, o vom face. Dacă vom găsi elemente bune de introdus în lege, nu văd de ce să nu le introducem. Vom prezenta un calendar de implementare”, a spus Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel