Egipt: Conductă de gaz sabotată

conductă gaze
conductă gaze

Un grup de sabotori au aruncat în aer, luni, o conductă care transportă gaze din Egipt spre Israel şi Iordania, fapt ce a forţat o închidere a fluxului de gaz, au declarat surse din cadrul forţelor egiptene de securitate, citate de Explozia a avut loc la o staţie în nordul Peninsulei Sinai, în regiunea de Bir Adu, la 60 km est de Canalul Suez.

Acesta a fost al treilea atac de acest fel, primul fiind începutul lunii februarie la conductele care livreaza gaze naturale în Israel şi Iordania, dar au urmat fabrici de ciment locale şi o staţie de electricitate.

O sursă de securitate a declarat că sabotori erau înarmaţi cu mitraliere şi călătoreau într-un camion mic, dar puternic.

"Nu avem suficiente informaţii încă, dar, în principiu, explozia a avut loc în acelaşi mod ca şi celelalte două explozii pe care le-am suferit deja în acest an", a declarat o altă sursă egipteană.

Conducta de gaze este deţinută de compania de transport de gaz, Gasco, din Egipt, o filială a companiei naţionale de gaze Egas. După explozie conducta a fost închisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel