Edi Iordănescu la FCSB, Ștefan Radu a ridicat cupa Italiei - știrile amiezii din sport, 16 Mai

Știrile zilei de 16 mai 2019 din sport, sinteza principalelor evenimente sportive din țară și din lume.

* Edi Iordănescu a afirmat că nu a negociat cu niciun club şi că este încă managerul echipei de fotbal Gaz Metan Mediaş, într-o postare publicată joi pe Facebook.

* Mijlocaşul român Erik Bicfalvi a marcat un gol pentru Ural Ekaterinburg, care s-a calificat, miercuri, în finala Cupei Rusiei la fotbal, dar internaţionalul va rata ultimul act al competiţiei.

* Organizatorii DHL Carpathian Marathon, competiţie care va avea loc pe 22 iunie la Cheile Grădiştei, se aşteaptă la peste 1.600 de participanţi la ediţia din acest an şi speră să strângă mai mult de 20.000 de euro, sumă pe care o vor dona sportivilor paralimpici.

* Lazio Roma, echipa fundaşului român Ştefan Radu, a cucerit Cupa Italiei la fotbal pentru a şaptea oară în istoria sa, învingând în finală, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Atalanta Bergamo, miercuri seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în faţa aproximativ 70.000 de spectatori.

* Ajax Amsterdam a cucerit miercuri al 34-lea său titlu de campioană a Olandei la fotbal, după ce a învins-o pe De Graafschap cu scorul de 4-1, în deplasare, în etapa a 33-a şi ultima a campionatului.

* Frenkie de Jong, mijlocaşul echipei Ajax Amsterdam, a fost desemnat miercuri câştigătorul premiului Johan Cruyff, rezervat celui mai talentat fotbalist al anului în Olanda, care se atribuie începând din 2003, iar anul trecut a revenit coechipierului său Matthijs de Ligt, informează agenţia EFE.

* Atacantul-vedetă al selecţionatei peruane de fotbal, Paolo Guerrero, care a ispăşit o suspendare de 14 luni pentru dopaj, a fost inclus într-un lot lărgit de 40 de jucători comunicat miercuri de selecţionerul Ricardo Gareca în vederea participării la Copa America, competiţie ce va debuta pe 15 iunie în Brazilia, informează AFP.

* Echipa Şahtior Doneţk şi-a trecut în palmares a 13-a sa Cupă a Ucrainei la fotbal, miercuri, după ce a învins formaţia de ligă secundă Inguleţ Petrove cu 4-0, în finala disputată la Zaporoje, potrivit AFP.

* Echipa de fotbal Derby County o va înfrunta pe Aston Villa în finala play-off-ului de promovare în Premier League, după ce a învins-o pe Leeds United cu scorul de 4-2, miercuri, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor.

* Comisia juridică a Parlamentului elveţian a decis, miercuri, să amâne cu aproximativ trei luni decizia privind realegerea procurorului general elveţian, Michael Lauber, responsabil cu anchetele privind scandalul de corupţie de la Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA).

* Coreea de Sud şi-a retras candidatura la organizarea Cupei Asiei pe Naţiuni la fotbal, ediţia 2023, au anunţat joi autorităţile sud-coreene, lăsând astfel cale liberă Chinei, cealaltă pretendentă la găzduirea acestei competiţii, informează AFP.

* Galatasaray Istanbul a câştigat Cupa Turciei la fotbal, miercuri seara, la Sivas, după ce a învins-o în finală pe Akhisar Belediyespor cu scorul de 3-1, potrivit EFE.

* Echipa Lokomotiv Plovdiv a cucerit, pentru prima oară în istoria sa, Cupa Bulgariei la fotbal, învingând în finală, cu scorul de 1-0, formaţia Botev Plovdiv, miercuri, pe stadionul Vasil Levski din Sofia, în faţa a 23.800 de spectatori, informează agenţia BTA.

* Doi bărbaţi au fost reţinuţi, miercuri, pentru suspiciuni privind trucarea unui meci în campionatul de fotbal al Algeriei în care a fost implicat unul dintre cele mai mari cluburi din ţară, ES Setif, a anunţat Jurisdicţia interregională specializată (JIRS) din Nancy (estul Franţei), responsabilă cu ancheta, informează AFP.

* Atacantul Robert Lewandowski, golgheterul polonez al clubului german Bayern Munchen, a primit oferte de transfer de la Paris Saint-Germain şi Manchester United, a anunţat, joi, revista germană de fotbal Kicker, citat de AFP.

* Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, fostă numărul unu mondial, care şi-a reluat recent antrenamentele după o operaţie la umărul drept, a declarat forfait pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, informează AFP.

* Olandezul Fabio Jakobsen (Deceuninck) a câştigat etapa a patra a Turului ciclist al Californiei, desfăşurată miercuri, între Laguna Seca şi Morro Bay, pe ţărmul Oceanului Pacific, la finalul căreia americanul Tejay van Garderen (Education First) a rămas în posesia tricoului de lider la general, în ciuda unei căzături suferite cu câţiva kilometri înainte de sosire.

* Doi alpinişti indieni au murit în apropierea vârfului Muntelui Kanchenjunga în timpul unei expediţii pe cel de-al treilea cel mai înalt munte din lume, în Nepal, relatează joi Reuters. Cei doi alpinişti, Biplab Baidya (48 de ani) şi Kuntal Kanrar (46 de ani), şi-au pierdut viaţa în cursul nopţii de miercuri spre joi la o altitudine de circa 8.000 de metri.

* Alpinista sud-africană Saray Khumalo a devenit prima femeie africană de culoare care a reuşit să escaladeze cel mai înalt vârf montan al planetei, Everestul (8.848 m), a anunţat joi echipa sa de comunicare, citată de agenţia EFE.

* Germania, Rusia şi Elveţia sunt singurele echipe care au patru victorii consecutive la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă din Slovacia.

* Fostul internaţional german de hochei pe gheaţă Ralph Krueger a fost numit miercuri în funcţia de antrenor al echipei Buffalo Sabres, din Liga profesionistă nord-americană (NHL), după cinci ani petrecuţi în fotbalul englez, informează AFP.

* Pilotul spaniol Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, care se pregăteşte pentru cea de-a doua sa participare la celebra Cursă de 500 mile de la Indianapolis (Statele Unite), şi-a distrus monopostul miercuri, în cea de-a doua zi de antrenamente libere, informează agenţia EFE.

* Pilotul rus Nikita Mazepin a fost cel mai rapid miercuri, în ultima zi a testelor oficiale pe care echipele de Formula 1 le-au efectuat pe circuitul Catalunya din apropiere de Barcelona, informează agenţia EFE.

* Nikola Karabatic, starul echipei masculine de handbal a Franţei, va fi operat la glezna stângă şi va rata ultimele două meciuri ale sezonului cu Paris Saint-Germain, a anunţat, miercuri, clubul francez, care şi-a asigurat titlul de campion naţional.

* Legendele baschetului Magic Johnson şi Larry Bird vor fi premiaţi pentru întreaga lor carieră, cu ocazia serii anuale de acordare a trofeelor pentru sezonul 2018/19, a anunţat, miercuri, liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA).

* Un meci de rugby în scopuri caritabile, care a avut loc la 6.331 m altitudine, în apropierea taberei de bază de pe muntele Everest, a intrat în Guiness Book, fiind întâlnirea disputată la cea mai mare altitudine de până acum, informează cotidianul sportiv L'Equipe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel