Alpinism: Saray Khumalo, prima femeie africană de culoare care a ajuns pe 'acoperişul lumii'

Alpinista sud-africană Saray Khumalo a devenit prima femeie africană de culoare care a reuşit să escaladeze cel mai înalt vârf montan al planetei, Everestul (8.848 m), a anunţat joi echipa sa de comunicare, citată de agenţia EFE.

'Cu puţin timp în urmă, Saray Nkusi Khumalo a ajuns pe 'acoperişul lumii'. Născută în Zambia, cu sânge rwandez şi acum sud-africană, această soră din Africa şi-a atins obiectivul de a deveni prima femeie africană de culoare care escaladează Everestul', a transmis organizaţia Summits with a Purpose, fondată de Khumalo, prin intermediul reţelelor de socializare.

Aceasta a fost a patra tentativă de a escalada Everestul pentru Khumalo, o femeie de afaceri care locuieşte în Johannesburg. În celelalte ocazii, vremea rea şi un cutremur devastator produs în Nepal (2015) au împiedicat-o să-şi realizeze visul.

Saray Khumalo face alpinism în scopuri caritabile şi de conştientizare începând de acum 6 ani. În curriculum-ul său figurează, de asemenea, ascensiuni pe vârfurile Kilimanjaro (5.896 m, în 2012) şi Aconcagua (6.962 m, în 2015).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel