Ucraina vrea să candideze pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ucraina a venit cu o ofertă pentru a găzdui Olimpiada de iarnă din 2030, în ciuda tensiunilor politice actuale cu vecina Rusia.

Ucraina intenţionează să continue cu o ofertă pentru a găzdui Olimpiada de iarnă din 2030, în ciuda tensiunilor politice actuale cu vecina Rusia, a declarat, vineri, ministrul Sportului, Vadim Gutzeit, scrie DPA, citat de Agerpres.

Da, momentan avem infrastructură inadecvată pentru sporturile de iarnă, dar lucrăm la asta', a declarat Gutzeit, vineri, în Parlamentul ucrainean.

Kievul doreşte să prezinte o candidatură la organizarea Jocurilor Olimpice, care ar putea aduce prestigiu ţării.

La Jocurile de iarnă de la Beijing, Ucraina a câştigat doar o medalie de argint, prin Olexandr Abramenko în proba masculină de sărituri acrobatice la schi freestyle. Jocurile de iarnă din 2026 vor avea loc în Italia, la Milano şi Cortina d'Ampezzo, iar pentru JO din 2030 vor mai candida oraşele Sapporo (Japonia), Salt Lake City (SUA) şi Vancouver (Canada). 

VEZI ȘI: JO Beijing 2022. Schiorul Hossein Saveh Shemshaki, exclus după ce TAS a confirmat testul antidoping pozitiv

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat astăzi testul pozitiv al schiorului alpin iranian Hossein Saveh Shemshaki, motiv penru care acesta a fost exclus de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, informează agenţia DPA, citat de Agerpres.

”Hossein Saveh Shemshaki a primit ordin să părăsească Satul Olimpic în termen de 24 de ore”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de TAS.

Shemshaki (36 ani) a fost primul sportiv depistat dopat la competiţia de la Beijing, săptămâna trecută, după ce în Agenţia Internaţională de Testare (ITA) a anunţat că în organismul iranianului a fost depistată substanţa dehidroclormetil, clasificată ca un steroid androgenic anabolic.

Schiorul a fost supus unui control antidoping în afara competiţiei, în prima zi a săptămânii trecute. El a fost suspendat provizoriu, iar acum a pierdut apelul prezentat în faţa Biroului ad-hoc al TAS de la Beijing. Federaţia Internaţională de Schi (FIS) va decide acum soarta pe termen lung a schiorului iranian.

Hossein Saveh Shemshaki se afla la a treia sa participare la Jocurile Olimpice de iarnă. El a obţinut cel mai bun rezultat al său la JO de la Soci (2014), unde s-a clasat pe locul 31 la slalom.

Dopingul și ”dubla măsură”

Cazul de dopaj al atletei americane Sha'Carri Richardson, care a ratat Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo în urma unei interdicţii de o lună, este diferit de cel al patinatoarei ruse Kamila Valieva la JO de iarnă de la Beijing, a anunţat miercuri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de Reuters și Agerpres.

Comentariile CIO vin după ce Richardson (21 ani), suspendată anul trecut timp de o lună după un test antidoping pozitiv la canabis, a pus sub semnul întrebării decizia de a i se permite Kamilei Valieva să continue să concureze la JO 2022, pe fondul unui caz de dopaj în curs, afirmând chiar că ar fi vorba de o discriminare rasială.

"Totul ţine de culoarea pielii", a scris sprintera într-un mesaj postat luni pe Twitter. "Puteţi să-mi daţi un răspuns solid despre diferenţa dintre situaţia mea şi a ei? Mama a murit şi nu am putut alerga, iar eu eram una dintre favoritele pentru top 3. Singura diferenţă pe care o văd este că sunt o tânără de culoare", a adăugat specialista pe distanţa de 100 m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel