JO Beijing 2022. Schiorul Hossein Saveh Shemshaki, exclus după ce TAS a confirmat testul antidoping pozitiv

Hossein Saveh Shemshaki, exclus de la JO 2022 (Twitter)
Hossein Saveh Shemshaki, exclus de la JO 2022 (Twitter)

Schiorul Hossein Saveh Shemshaki a fost exclus după ce TAS a confirmat testul antidoping pozitiv. Acesta trebuie să părăsească Satul Olimpic în 24 de ore. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a confirmat astăzi testul pozitiv al schiorului alpin iranian Hossein Saveh Shemshaki, motiv penru care acesta a fost exclus de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, informează agenţia DPA, citat de Agerpres.

”Hossein Saveh Shemshaki a primit ordin să părăsească Satul Olimpic în termen de 24 de ore”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de TAS.

Shemshaki (36 ani) a fost primul sportiv depistat dopat la competiţia de la Beijing, săptămâna trecută, după ce în Agenţia Internaţională de Testare (ITA) a anunţat că în organismul iranianului a fost depistată substanţa dehidroclormetil, clasificată ca un steroid androgenic anabolic.

Schiorul a fost supus unui control antidoping în afara competiţiei, în prima zi a săptămânii trecute. El a fost suspendat provizoriu, iar acum a pierdut apelul prezentat în faţa Biroului ad-hoc al TAS de la Beijing. Federaţia Internaţională de Schi (FIS) va decide acum soarta pe termen lung a schiorului iranian.

Hossein Saveh Shemshaki se afla la a treia sa participare la Jocurile Olimpice de iarnă. El a obţinut cel mai bun rezultat al său la JO de la Soci (2014), unde s-a clasat pe locul 31 la slalom.

Dopingul și ”dubla măsură”

Cazul de dopaj al atletei americane Sha'Carri Richardson, care a ratat Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo în urma unei interdicţii de o lună, este diferit de cel al patinatoarei ruse Kamila Valieva la JO de iarnă de la Beijing, a anunţat miercuri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de Reuters și Agerpres.

Comentariile CIO vin după ce Richardson (21 ani), suspendată anul trecut timp de o lună după un test antidoping pozitiv la canabis, a pus sub semnul întrebării decizia de a i se permite Kamilei Valieva să continue să concureze la JO 2022, pe fondul unui caz de dopaj în curs, afirmând chiar că ar fi vorba de o discriminare rasială.

"Totul ţine de culoarea pielii", a scris sprintera într-un mesaj postat luni pe Twitter. "Puteţi să-mi daţi un răspuns solid despre diferenţa dintre situaţia mea şi a ei? Mama a murit şi nu am putut alerga, iar eu eram una dintre favoritele pentru top 3. Singura diferenţă pe care o văd este că sunt o tânără de culoare", a adăugat specialista pe distanţa de 100 m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel