Urmările războiului. S-au anulat competiţiile de schi din Rusia

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a anunţat anularea tuturor competiţiilor sale prevăzute în Rusia până la finalul sezonului.

Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a anunţat vineri anularea tuturor competiţiilor sale prevăzute în Rusia până la finalul sezonului, din cauza intervenţiei militare ruse în Ucraina, informează AFP, citat de Agerpres.

'FIS a decis ca, în interesul siguranţei tuturor participanţilor şi pentru a menţine integritatea Cupei Mondiale, toate probele din cadrul Cupei Mondiale programate în Rusia până la sfârşitul sezonului 2021-2022 vor fi anulate sau mutate într-o altă locaţie', a precizat FIS într-un comunicat.

Competiţiile anulate sunt etapa de schi-cros de la Sunny Valley (25-27 februarie), etapa de schi freestyle de la Iaroslavl (26-27 februarie), probele feminine de sărituri cu schiurile de la Nijni Taghil (18-20 martie) şi Ceaikovski (25-27 martie), precum şi finala Cupei Mondiale de schi fond de la Tiumen (18-20 martie).

FIS a precizat că participanţii sunt deja la faţa locului pentru etapele Cupelor mondiale de schi-cros şi freestyle, dar 'lucrează îndeaproape cu toate părţile interesate pentru a asigura revenirea lor rapidă'.

Decizia Federaţiei Internaţionale de Schi vine într-un moment în care Norvegia, prima naţiune în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, şi Suedia anunţaseră că nu doresc să trimită schiori la următoarele probe programate în Rusia. 

VEZI ȘI: Ruşii pierd şi sportiv, dacă invadează Ucraina. UEFA vrea mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg

UEFA ia în calcul mutarea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg, dacă Rusia va invada Ucraina. 

Cel mai aşteptat meci între cluburile europene ar trebui să aibă loc pe Arena Gazprom pe 28 mai, însă şefii UEFA au anunţat că nu vor avea de ales şi vor decide mutarea finalei la Londra, dacă Vladimir Putin va decide invadarea Ucrainei. Wembley este, momentan, stadionul cu cele mai mari şanse pentru a găzdui finala. 

Conform Daily Star, oraşul care organizează finala ar avea de câştigat aproximativ 60 milioane de lire sterline. 

Şi anul trecut a fost mutat locul de desfăşurare al finalei UCL, de la Istanbul la Porto. Decizia a fost luată cu doar trei săptămâni înaintea marelui meci, din cauza situaţiei pandemice. 

UE cere Rusiei să ANULEZE recunoaşterea republicilor Donetsk şi Lugansk

"Uniunea Europeană condamnă vehement decizia preşedintelui Vladimir Putin de recunoaştere a zonele neaflate sub control guvernamental Doneţk şi Lugansk ca entităţi independente şi de a trimite trupe în aceste zone. Această acţiune ilegală subminează şi mai mult suveranitatea Ucrainei şi independenţa ţării, fiind o încălcare severă a legislaţiei internaţionale şi a acordurilor, inclusiv a Cartei ONU a Actului de la Helsinki, a Cartei de la Paris şi a Memorandumului de la Budapesta", afirmă Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, conform unui comunicat vizualizat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel