Noua campioană a Olandei: Pentru a 34-a oară, Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam a cucerit miercuri al 34-lea său titlu de campioană a Olandei la fotbal, după ce a învins-o pe De Graafschap cu scorul de 4-1, în deplasare, în etapa a 33-a şi ultima a campionatului.

Acest titlu este o consolare la o săptămână după eliminarea sa dramatică din semifinalele Ligii Campionilor europeni. Etapa a 33-a a fost amânată pentru ca Ajax să se poată pregăti mai bine pentru semifinala Champions League cu Tottenham şi s-a disputat după runda a 34-a, care a avut loc conform programării. Lasse Schoene, Nicolas Tagliafico şi Dusan Tadici (două) au marcat pentru lăncieri, la care va juca din vară şi mijlocaşul român Răzvan Marin (Standard Liege). Golul echipei De Graafschap a fost reuşit de Youssef el Jebli.

Ajax a fost urmată în clasament de PSV Eindhoven, campioana de anul trecut, la trei puncte, şi de Feyenoord, al mare distanţă de primele două clasate. Ajax a reuşit eventul în acest sezon, după ce în finala Cupei a surclasat-o pe Willem II Tilburg cu 4-0. Ajax şi PSV vor evolua în Liga Campionilor (turul trei preliminare, respectiv turul al doilea preliminar), Feyenoord şi AZ Alkmaar vor lua startul în Europa League (turul trei preliminare, respectiv turul al doilea preliminar), iar Vitesse Arnhem, FC Utrecht, Heracles şi FC Groningen vor juca un play-off pentru calificarea în turul al doilea preliminar al Europa League. Excelsior şi De Graafschap vor juca un baraj pentru menţinerea în Eredivisie, iar NAC Breda a retrogradat în liga secundă.

Rezultatele etapei a 33-a:

Fortuna Sittard - Feyenoord 1-4 Excelsior Rotterdam - AZ Alkmaar 4-2 ADO Den Haag - Willem II Tilburg 6-2 De Graafschap - Ajax Amsterdam 1-4 VVV Venlo - Vitesse Arnhem 1-3 Emmen - FC Groningen 1-0 PSV Eindhoven - Heracles Almelo 3-1 FC Utrecht - SC Heerenveen 3-1 NAC Breda - FC Zwolle 0-0

Clasament final Olanda:

1. Ajax Amsterdam 86 puncte
2. PSV Eindhoven 83
3. Feyenoord 65
4. AZ Alkmaar 58
5. Vitesse Arnhem 53
6. FC Utrecht 53
7. Heracles 48
8. FC Groningen 45
9. ADO Den Haag 45
10. Willem II Tilburg 44
11. SC Heerenveen 41
12. VVV Venlo 41
13. FC Zwolle 39
14. Emmen 38
15. Fortuna Sittard 34
16. Excelsior 33
17. De Graafschap 29
18. NAC Breda 23.

Citește și:

Ajax - Tottenham: "Epilog absurd". Presa olandeză, dură cu echipa 'lăncierilor'

Liga Campionilor. Rednic pune degetul pe rană: Europa ne dă cu terenul în cap

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel